Новата копродукция на HBO и Sky е вълнуващо и игриво сюрреалистично изследване на любовта и фантазията с участието на носителката на Оскар® Оливия Колман и Дейвид Тюлис, познат от поредицата за Хари Потър.

Премиерата на лимитирания сериал Градинари е на 8 декември в HBO GO. Вдъхновен от реални събития, сюжетът разказва уникалната любовна история на Сюзън (Оливия Колман) и Кристофър Едуардс (Дейвид Тюлис), привидно обикновена британска двойка, която става фокус на полицейско разследване, когато две мъртви тела са открити в задния двор на къща в Нотингам.

Благите по характер съпруга и съпруг Сюзън и Кристофър Едуардс бягат от реалността повече от 15 години. Когато Кристофър се обажда на доведената си майка, за зрителя се заплита нишка, която очертава ролята на семейството в убийство. Съпрузите попадат под полицейския прожектор и със старта на разследването на сплотената двойка се налага да бъде разделена за първи път в брака си.

Докато случаят се разплита, вдъхновени от манията на Сюзън по уестърн жанра и класическото кино, двамата си се представят като холивудски герои в свой собствен филм. Фантазираният свят на Сюзън и Крис им предоставя много необходимото убежище от заплахата пред тях в реалния свят, но също така заплашва да ги тласне отвъд ръба на лудостта.

Многократно награждаваната актриса Оливия Колман (Фаворитката, Короната) влиза в ролята на Сюзън Едуардс, а Дейвид Тюлис ( поредицата за Хари Потър, Мисля за края на нещата, Фарго) – в ролята на Кристофър Едуардс. Звездният състав включва още Кейт О’Флин (Бебето на Бриджит Джоунс), Дипо Ола, Самюъл Андерсън (Доктор Кой), Дейвид Хейман (Момчето с раираната пижама), Фелисити Монтегю (Аз съм Алън Партридж) и Даниел Ригби (Ерик и Ърни, Цветя).

Лимитираният сериал от четири части е създаден и написан в съавторство между Ед Синклер, за когото това е първи телевизионен сценарий, и режисьора Уил Шарп (Електрическият живот на Луис Уейн, Цветя), който внася своя уникален подход към историята.

Градинари е продуциран от SISTER, съвместно с South of the River Pictures, за HBO и Sky Studios. Изпълнителни продуценти са Джейн Федърстоун и Крис Фрай за SISTER и Ед Синклер и Оливия Колман за South of the River Pictures. Режисьор на Градинари е Уил Шарп, който също е съавтор на епизоди 3 и 4 и изпълнителен продуцент. NBCUniversal Global Distribution е международен дистрибутор от името на Sky Studios.

Премиерата на първия епизод у нас е в HBO GO на 8 декември, а останалите три ще дебютират в платформата всяка последваща сряда. Телевизионната премиера на сериала по HBO е предвидена за януари 2022.

Фотокредит: HBO България / SKY

Вашият коментар