Трудно може да се забрави последното посещение на нидерландските симфоник метъли EPICA в България, на сцената на Hills of Rock в Пловдив през 2017 г. за първото издание на фестивала. Пет години по-късно холандският секстет се завръща в София за да представи най-новия си материал, върху който работи през последните години.

Запазете датата 30 април 2022 г. за един „oMEGA” концерт, част от предстоящото турне на EPICA в подкрепа на осмия им дългосвирещ албум – „Ωmega”.

По време на световния смут и промени в обществото, EPICA по някакъв начин успяват да създадат най-зрелищният си албум досега. Албум, който безпроблемно обединява метъл и симфоничен оркестър, хор и ориенталски инструменти, в една перфектна буря, която постоянно те държи настръхнал. Накратко: надминаха себе си и все пак успяха да запазят песните закачливи и леснодостъпни. Със своите епични химни албумът „Ωmega”  е създаден специално за изпълнения на живо.

В средата на пролетта догодина, на сцената на парк център Юнак ще бъде разигран впечатляващ спектакъл с най-новите, но вече утвърдени парчета на бандата, като „The Skeleton Key”, “Abyss Of Time”, “Freedom – The Wolves Within”, “Rivers” и др. Само тези, които са гледали live stream концерта ”Omega Alive”, който EPICA представиха през юни тази година, могат да придобият бегла представа колко масивна е продукцията, с която групата ще пристигне в България. Наред с най-актуалния материал, прекрасната Simone Simons и компания ще ни разведат из цялото си творчество, като  изпълнят всички свои емблематични хитове.

Тепърва предстои да бъде обявена и съпорт групата, която ще пристигне с EPICA на 30 април в София, както и българската банда, която ще открие концерта на стадион Юнак.

Билети за концерта на EPICA  в София са в продажба в мрежата на Bilet.bg  и онлайн на www.sme.bilet.bg и са на цени от:

– 50 лв.. за първите 100 билета

– 60 лв до 31.12.2021г. включително

– 70 лв. от 01.01.2022г. до деня на концерта

– 80 лв. в деня на концерта

– 90 лв. – ограничен брой VIP билети в специално обособена зона

Вашият коментар