Кралицата на циганската музика – Роксана, отваря нова страница в кариерата си. След като години наред получава любовта на хората, певицата вече е готова да дава. Готова е да използва музиката за много повече от това да забавлява, а именно – да фокусира погледите върху важните проблеми днес.

Първата крачка на Роксана в тази посока се казва „Джелем, Джелем“. Ново, много силно и необходимо послание вплита певицата в своята версия на циганския химн. Гордо заявявайки се като циганка, Роксана е готова да постави на дневен ред най-дълбоките рани на обществото, в което живее. В „Джелем, Джелем“, Роксана проектира собствената си рецепта за лекуването им.

За да събори границите в обществото, обаче, Роксана събаря първо собствените си граници в музиката. А целта е една – да стигне до всяко едно ухо, готово да слуша и до всяко око, готово да види нейния свят. Затова Роксана влиза смело в една изцяло нова територия, но с вярата, че музиката е единственото необходимо средство, способно да свързва и най-големите крайности.

„Джелем, Джелем“ става възможна благодарение на още двама артисти – електронните продуценти The Editor и Иван Шопов (Cooh, Balkansky). Всеки от тях, прави свой собствен прочит на циганския химн. А киноразказът е поверен на режисьора Кирил Киров – Кико („Като две капки вода“). Продуцент на новия проект е KVZ Music Ltd.

26 ноември е денят, в който Кралицата на циганската музика ще отвори тази нова страница в кариерата си и ще отправи посланието си към цял свят.
Роксана е един от най-популярните изпълнители в България. Песните ѝ се слушат милиони пъти, а феновете ѝ в социалните медии постоянно се умножават (316 000 последователи във Фейсбук и близо 100 000 в Инстаграм). Последната ѝ песен „Ромале, Ромале“ има близо 1 милион гледания за по-малко от месец, а хитът ѝ „Кралица“ е гледан 8,5 милиона пъти за по-малко от година.

Роксана пее от 12 годишна. Голямата слава и народна любов печели с участието си в няколко телевизионни формата, последвани от над 30 големи хита, които създава. В обществените си изяви певицата винаги е била посланик на циганската култура и музика, като още през 2012 г. българското Министерство на културата я отличава за това. През 2020 г. пък Роксана е коронована за „Кралица на циганската музика “ – титла, която ще носи следващите 10 години.

https://www.facebook.com/116194200219632/posts/399518815220501/

Вашият коментар