По повод 1 ноември – Денят на народните будители, основателката на Фондация „С любов към теб“ – Роксана Кирилова дари снимките от проекта „С любов към спорта“, на Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“.

Проектът беше представен по време на 29-ото издание на Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“, през август, като варненци имаха възможността да разгледат фотосите през двата месеца,  в които те красяха фоайето на ФКЦ-Варна.  Снимките в изложбата са направени на достъпни за всички хора места във Варна и имат за цел да покажат, че желанието да спортуваш трябва да е по-голямо от оправданието, че нямаш средства. Единият от кадрите е заснет именно в двора на Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, затова и изложбата беше пренесена във физкултурния салон на училището.

Учителят по физическо възпитание, Христо Милетов, прие с благодарност снимките, като обеща и той да продължава да мотивира учениците да спортуват.

Проектът „С любов към спорта“ беше осъществен и в Силистра, и в Пазарджик. На 3 ноември Роксана Кирилова беше специален гост на лекоатлетическия крос „Златна есен“, който се проведе в Парк Остров „Свобода“ в град Пазарджик. Кросът се е превърнал в най-мащабното лекоатлетическо състезание между ученици в различни възрасти. Фотосите от проекта „С любов към спорта“ представиха популярни и напълно достъпни за спорт места в Пазарджик. Снимките бяха дарени на осем училища, чиито ученици взеха участие в крос „Златна есен“.

Вашият коментар