Италианският сериал е международен феномен, който постави стандарт за разказване на истории, създадени в Европа

Българската премиерата на финалния сезон на култовия драматичен сериал Гомор е на 20 ноември в HBO GO и по HBO. Всяка събота ще бъдат достъпни по два епизода, а епизоди 9 и 10 ще бъдат излъчени на 18 декември. Гомор е сериал на Sky Original, продуциран от Cattleya, част от ITV Studios, в сътрудничество с Beta Film, които са разпространител на поредицата.

https://youtu.be/Yz_18PgjlQ0

За да разкажете края, трябва да започнете отначало, но когато очите ви са насълзени и сърцето ви стяга, образите изглеждат размазани като в мъглявина и спомените се преплитат с емоция. Изградихме семейство, което споделя работа и живот и никога не се напуска. Обичахме Неапол, неговите хора и неговите особености и страдахме, когато трябваше да го напуснем. Остаряхме – и нашите герои остаряха с нас.” – каза Марко Д’Аморе, който освен, че играе Чиро ди Марцио се завръща като режисьор на някои епизоди от финалния сезон, след като направи своя режисьорски дебют по време на предния.

Финалният сезон започва там, където оставихме добре познатите си антагонисти – блъсъкът между Левантес и Патриция остави Неапол под купчина тухли, принуждавайки Джани да се откаже от мечтата си за нормален живот. Полицията го следва по петите и той е принуден да влезе в бункера сам, без Адзура и Пиетро. Сега единственият му съюзник е мистериозният криминален бос от източния район Понтичели. Войната е неизбежна, а враговете му са жестоки. Но Джани е на път да направи откритие, което ще обърне живота му – Чиро Ди Марцио е жив и е в Латвия. А за Джани нищо никога няма да бъде пак същото.

Пети сезон е епичен финал на този сериал – интернационално явление, което поставя стандарти за разказване на истории, създадени в Европа.

Режисьорът Клаудио Купелини споделя – „Върнах се към последния кадър от предишния сезон, този, в който виждаме Джани заключен в бункера, гледащ право в камерата и именно тази визия бе идеалният старт за последния сезон на Гомор. Видяхме Чиро и Джани да растат и да се променят. Днес, за последния сезон сме свидетели как остаряват в свят, който става все по-задушаващ за тях.

Сериалът, който е по идея на Роберто Савиано и по неговия едноименен роман, към момента е най-популярната италианска драма в света. New York Times наскоро го класира на пето място сред 30-те най-добри международни сериала за последното десетилетие. Сезоните на Гомор са достъпни за гледане в над 190 територии и сериалът е аплодиран навсякъде от критиците и зрителите, като също така спечели множество награди и направи решаващ принос за предефиниране на стандартите на италианските телевизионни сериали.

Заснети между Неапол, Рим и Рига, десетте нови епизода на Гомор са дело на главните сценаристи Леонардо Фазоли и Мадалена Равали, заедно с Роберто Савиано. Валерио Чилио и Джанлука Леончини допълват този екип. Първите пет епизода и деветият епизод са режисирани от Марко Д’Аморе. Той вече застана зад камера за два епизода от четвъртия сезон и за филма Безсмъртният, проследяващ историята на героя му Чиро и събития между четвърти и пети сезон от поредицата. Епизоди 6, 7, 8 и 10 са режисирани от Клаудио Купелини, който е начело на сериала от самото му начало. И двамата режисьори са и художествени ръководители за сезона.

Във финалът на драматичната поредица участват Салваторе Еспозито, Марко Д’Аморе, Ивана Лотито, Артуро Мусели и други. Всички епизоди на четирите предишни сезона и филмът Безсмъртният са налични за гледане в HBO GO.

Вашият коментар