Маските падат

През 2018 г. боксофис хитът Хелоуин вдъхна нов живот на хорър иконата Майкъл Майърс – филмът едновременно отдаде почит на класиката от 1978 г. на жанровата легендата Джон Карпентър и представи емблематичния безжалостен убиец в нова светлина за съвременната публика, превръщайки се в най-успешната част от над 40-годишната поредица. Този Хелоуин Ужасът се завръща такъв, какъвто не сме го виждали досега.

Хелоуин убива има амбицията да надмине своя предшественик като ни представи едно по-голямо, по-зловещо, по-заплашително и по-откачено продължение, което напълно оправдава очакванията, които задава заглавието. Това е обещанието, което режисьорът Дейвид Гордън Грийн дава в специално видео зад кулисите на филма, в което се включват още звездата на франчайза Джейми Лий Къртис, сценаристът Дани МакБрайд и част от останалите главни действащи лица като всички са единодушни – Хелоуин убива е напълно различен филм.

И докато Хелоуин е за историята на Лори Строуд (Къртис), то Хелоуин убива разказва историята на Хадънфийлд. Филмът изследва ефекта на насилието над града и над обществото ни като цяло, засяга темите за стадния манталитет и страхa като движеща сила, отвеждайки Лори и Майкъл Майърс до ръба на жадуваната убийствена кулминация. Очаква ни незабравимо „злокобно“ изживяване с много екшън и кръв – Хелоуин убива завзема кината от 22 октомври.

Поглед отвътре:

Нощта на Хелоуин, в която Майкъл Майърс се завърна, все още не е приключила. Минути след като Лори Строуд, дъщеря ѝ Карън (Джуди Грийр) и внучката ѝ Алисън (Анди Матичак) оставят маскираното чудовище затворено в клетка в горящото мазе на къщата им, трите се отправят към болницата, за да спасят живота на ранената Лори. Те вярват, че най-накрая са сложили край на дългогодишния ужас, но Майкъл успява да се измъкне от огнения капан и кървавата баня започва отново. Докато Лори се бори с болката и гнева, и събира сили да се защити от Майкъл, целият Хадънфийлд се надига срещу жестокия убиец. Жените от семейство Строуд се присъединяват към група оцелели от предишни срещи с Майкъл, които са твърдо решени да го намерят и ликвидират веднъж завинаги. Злото ще умре тази нощ.

След невероятния успех на първия филм, на режисьорското място на Хелоуин убива отново сяда Дейвид Гордън Грийн (Ананас Експрес, Хелоуин), който е и сценарист, наравно с Дани МакБрайд и Скот Тиймс. Продуценти са Джейсън Блум, Малек Аккад и Бил Блок, а в ролите са Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър, Анди Матичак, Антъни Майкъл Хол, Уил Патън, Томас Ман и др.

Хелоуин убива в кината от 22 октомври

Вашият коментар