Емилия Белчева – Разработва авторска система с упражнения за коригиране на неправилната стойка и гръбначните изкривявания. Води обучения за бременни, разкрива как да се избегне качването на излишни килограми и какъв е пътят към бързото възстановяване след раждането.

Издава пет книги с консултации по психология за деца и възрастни, създателка е на собствени методики за тренировки и има над 10 годишен опит в организиране на курсове за подобряване на емоционалното и физическото състояние на хората.

Емилия Белчева стартира своите упражнения, като първо теста на самата нея. Всичко започва преди осем години, след раждането на първата си дъщеря Емилия получава контузия в таза. Тогава има два избора- или да спрехда се движи или да отделя по няколко часа за рехабилитация, отслабване и масажи, за да отпусне нервите в гърба и таза.

Тогава тя няма това време и възможност и решава да събере всички процедури в една- която да е кратка и да може да се прави навсякъде. Тогава тя събира всички тези практики в една – 30 минутна и резултата е на лице.

Според Емилия Белчева естествената красота се крие в редица гимнастики, които не влияят по никакъв начин на организма и нашето здраве, а напротив- засилват нашият чар, подпомагат ни да подчертаем скулите, да увеличим устните, да махнем двойната брадичка и да опишем очите.

1. След раждането на първата ти дъщеря, получаваш контузия в таза. Тогава ти си на кръстопът, но избираш правилният път. Какво ти даде и какво ти взе тази промяна?

ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА: Много неща ми дава и до ден днешен тази промяна. По-щастлива съм, чувствам се перфектно, здрава и щастлива. Радвам се, че избрах тази посока и мога да помагам на хиляди жени.

2. Преди да станеш треньор и мотиватор, се занимаваш със съвсем различни неща – свързани с маркетинг и изработка на сайтове. Как успя да съчетаваш тези коренно различни неща?

ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА :Винаги съм казвала, че щом има желание има и начин. Когато обичаш това, което правиш успяваш да съчетаваш всичко и да си удоволетворен.

3. За какъв период от време, може да изправим гръбначният стълб?

ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА: Всичко е много индивидуално. В зависимост от това колко голям е проблема. Средно промяна се вижда след втората седмица, а цялостният успех е след три месеца.

4. -Какво е мнението ви за модерните процедури за разкрасяване като ботокса и филърите? Не обезличават ли еднаквите „патешки устни“ и екстеншъните индивидуалността на жените?

ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА : Подкрепям това твърдение. За мен ботоксът и филърите ни замаскират – по този начин се опитваме да скрием неща, които не одобряваме в нас самите, за да се харесаме в обществото. Но не осъзнаваме, че това замаскиране променя цялата ни същност, премахва чара ни и ни прави еднакви. Така губим нашата индивидуалност. А силните дами ценят своята индивидуалност! Те не искат да се впишат, харесват се такива, каквито са. Точно това ги кара да изпъкнат и да бъдат алфа жени. За мен естествената красота се крие в редица гимнастики, които не влияят по никакъв начин на нашето здраве, а, напротив, засилват нашия чар, помагат да подчертаем скулите, да увеличим устните, да махнем двойната брадичка, да опишем очите. Мога да препоръчам на женската аудитория да започнат фейсбилдинг в съчетание с масажи и тейпиране. Така ще имат много по-голям успех в дългосрочен план и е доказано с годините. По този начин няма да изгубят естественото в себе си и ще се чувстват богини в своята индивидуална красота.

5. Има ли връзка между тялото и емоциите? Как можем да ги накараме да работят в позитивна симбиоза?

ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА :Най-важното е да разберем, че спазмите в даден мускул на тялото отговарят на блокирана емоция. Прекарването на цял ден на стола в офиса води до атрофия (преразтягане), стоенето на крак в заведението, в което работят дамите, предизвиква фасцит (натягане). Тези мускули отговарят дали сме щастливи и доволни от това, което имаме – от семейството, от работата, от самия ни живот. Жената с добро телосложение и добра мускулатура ще реагира щастливо на всяка ситуация. Външният ни вид показва много неща, за които дори не предполагаме. Той е огледало на нашата психика и разкрива какво случва с органите ни.

6. Вие може би сте от малкото жени, които открито се обявяват против универсалните диети. Защо?

ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА : Защото съм пробвала много диети. Имам много голям опит в това отношение и съм си патила ужасно от какви ли не режими на хранене на различни хора. През годините минах през всички тези цикли и установих, че всяка диета е много индивидуална за всеки организъм. Един хранителен режим, даден от някой на друг, може да действа по съвсем неочакван начин. Всеки има различен метаболизъм. При мен са идвали много жени, които дълъг период от време са били на диета, препоръчана им от приятел или познат, и са си докарали доста здравословни проблеми.

Целта ми е да правя индивидуални хранителни режими за всеки човек, според метаболизма му, тъй като всеки организъм е различен и всичко трябва да е съобразено с него. Точно затова използвам тест за метаболитен тип, който показва какви храни са подходящи за съответната личност. И като се приложи, успехът се вижда в рамките на две седмици.

7. Как ви промени раждането на двете ви деца? Имат ли те от малки отношение към красотата и здравословния начин на живот?

ЕМИЛИЯ БЕЛЧЕВА : Да, на година и шест месеца с голямата ми дъщеря вече водихме изправителна биомеханика за деца. След тяхното раждане се мотивирах и знам, че имам силите да променя света, за да имат възможност всички деца да живеят на по-добро място.

Всеки родител е супер герой за своето дете – без значение от работата, размерите и килограмите. Малчуганите искат да подражават на своите майки и бащи. Най-доброто, което можем да направим, е да живеем здравословно и така, както бихме искали да живеят нашите деца. Без задръжките, без оправданията, без отлагането за утре. Затова, дерзайте и не спирайте да обичате себе си!

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар