Виртуозните камеристи на миланския театър „Ла Скала“ (Cameristi della Scala) избират българската сцена за световната премиера на новата си програма „Шедьоври на Барока“, създадена в сътрудничество с талантливото българско мецосопрано Салина Александрова.

На 25.09.2021 в Зала 1 на НДК Камеристите и Салина ще изпълнят едни от най-красивите барокови произведения, сред които шедьоври на Вивалди, Хендел, Пърсел и др.

Камеристите на световноизвестния театър “Ла Скала” – Милано (Cameristi della Scala) включват едни от най-добрите солисти на оркестъра на театъра. През 2012 година получават почетната награда Isimbardi, отличаваща най-значимите културни институции на град Милано. Многогодишното сътрудничество с едни от най-големите диригенти на международната сцена, от Рикардо Мути до Даниел Баренбойм, допринася за оформянето на уникалния им стил на изпълнение. Оркестърът има много успешни турнета в Европа, Южна Америка, Израел, Китай и САЩ, като изнася концерти в най-значимите театри и концертни зали в света, сред които са Карнеги Хол в Ню Йорк, Театро Колизео в Буенос Айрес, Националната аудитория на Мадрид, Зала Чайковски в Москва, Sony Center в Торонто, Тонхале в Цюрих и др.

В три последователни години, от 2007 до 2009 г. Камеристите са оркестърът, избран да свири на Големия летен концерт на Пиаца дел Дуомо в Милано.  През 2010 г. свирят с грандиозен успех по време на Експо 2010 в Шанхай, където представят град Милано и Италия. През 2011 г., по случай честването на 150-годишнината от Обединението на Италия, в сътрудничество с Associazione Musica del Risorgimento, са избрани да запишат компактдиск, представящ най-значимите италиански шедьоври от средата на 19 век.

Репертоарът на оркестъра включва основните композиции за камерни оркестри от 18-ти век до днес, както и известни италиански инструментални произведения от 19-ти век, характеризиращи се с голяма виртуозност, като в България камеристите ще представят своята нова програма „Шедьоври на Барока“.

Билети може да откриете в мрежата на www.bilet.bg

Вашият коментар