Втората половина на годината идва с пълна сила, а с нея и раздвижването на съдържанието в стрийминг платформите. Безспорен и очакван септемврийски акцент в HBO GO е оригиналният сериал по едноименната класика на Бергман от 63-та година Сцени от един семеен живот. В адаптацията на HBO главните роли са поверени на Джесика Частейн и Оскар Айзък.

Този месец с нов сезон и епизоди след кратко прекъсване се завръщат Милиарди VЖивите мъртви XМанифест IIIКакво правим в сенките IIIПрокълнат патрул III и Черно езеро III. Успешният немски франчайз сериал Ку‘дамм ще е наличен с трите си сезона от 2 септември. Сред филмовите заглавия са блокбастъра Тенет и комедията с Дрю Баримор Отново в играта.

ПРЕМИЕРИ СЕПТЕМВРИ:

HBO GO през септември, трейлър: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wkmc3nI4Eo0&feature=youtu.be

 

СЕРИАЛИ: (по премиерна дата)

 

Живите мъртви X – част 2

HBO GO: 01.09

2021 | 15+ | драма, хорър

С участието на: Норман Рийдъс, Мелиса Макбрайд, Данаи Джурира, Джош МакДърмит

Шепнещите поемат към Хилтоп. След срещата на Дарил и Лидия с Алфа, общностите трябва да решат дали да се сражават или да избягат. Междувременно отношенията между Юджийн и Стефани стават още по-сложни.

 

Ку’дамм 56 – бунтовник без кауза

HBO GO: 02.09

2016 | драма

реж. Свен Босе

С участието на:  Клаудия Микелсен, Соня Герхард, Мария Енрих, Емилия Шуле, Хейно Ферх

1956 г. Моника Шолак е изхвърлена от училището си по мениджмънт заради непристойно поведения. Засрамена тя се завръща в Берлин при майка си Катерина и сестрите си Хелга и Ева. Катерина Шолак ръководи реномираното училище по танци „Галант“. Съпругът й и баща на момичетата е изчезнал през 1944 г., но близкият приятел на семейството Фриц Асман помага на Катарина с училището и по принцип. За Катарина провалът на Моника е поредното доказателство за липсата на талант на дъщеря й. Тя възлага надеждите си на Хелга, която скоро ще се омъжи за обещаващия окръжен прокурор Волфганг фон Боост, както и на Ева, която флиртува с професор Фасбендер в неврологичната клиника, в която работи като сестра.

 

Ку’дамм 59 – ерата на рокендрола

HBO GO: 02.09

2018| драма

Моника и Йокаим още се обичат и Моника иска връзката им да стане официална. Когато Йоаким прави признание, бракът остава извън картинката. В отчаянието си Моника търси работа в киното, като се надява по този начин да накара дъщеря си да се гордее с нея. Скоро обаче научава, че няма как да е щастлива във филмовия бизнес и предизвиква скандал.

 

Ку’дамм 63

HBO GO: 02.09

2021| драма

реж. Сабине Бернарди

С участието на:  Клаудия Микелсен, Соня Герхард, Мария Ерих, Емилия Шюле, Тристан Пютер

Берлин, 1963. Краят на едно мрачно десетилетие, цветовете са по-ярки, модата и музиката – по-интернационални, а президентът Джон Кенеди идва на историческо посещение. В трети сезон на „Ку’дамм“ сестрите Моника, Хелга и Ева отново са изправени пред невидимите социални бариери, които ограничават независимите житейски избори на жените. Но вече са по-смели в борбата си с ограниченията и с неизменните опити на майка им Катерина да ги контролира. Енергията, която достига връхната си точка в студентските протести от края на 60-те, се усеща още отсега.

 

Какво правим в сенките III; ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 03.09

2021 | 18+ | комедия, хорър

С участието на: Кайван Новак, Мат Бери, Наташа Деметриу, Харви Гийен, Марк Прокш

„Какво правим в сенките“ проследява четирима вампира, които от столетия живеят заедно в Ню Йорк. В трети сезон вампирите придобиват нова сила и ще трябва да се срещнат с вампира, от който всички те са произлезли. Както и със съблазнителна русалка, гаргойли, върколаци, казината на Атлантик Сити, уелнес култове, бивши гаджета, фитнеси и други свръхестествени явления.

 

Черно езеро IIIТРЕЙЛЪР

HBO GO: 03.09

HBO2: 26.10 00:00

2021 | 15+ мистерия, хорър, трилър

С участието на: Мадлин Мартин, Ерик Болин, Лола Закоф

Тес е момиче от малък град, което придружава гаджето си Лео до изоставена фабрика дълбоко в шведска гора, където той и приятелите му са домакини на най-голямото скандинавско събитие LARP (ролева игра на живо). Всички участници, с изключение на Тес, са професионални играчи на LARP, а тя се опитва да се впише сред тях. Когато приятелите не се подготвят за събитието, те купонясват с вечери на барбекю край езерото. Въпреки предупреждението на пазача, групата стартира електрическата система на изоставената фабрика. Това, което те не знаят е, че там е станало ужасно човешко жертвоприношение и когато включват захранването, те събуждат злата сила в сградата. Това, което започва като игра, скоро се превръща в битка за оцеляване, където никой не знае на кого да се довери и постепенно приятелите стават врагове.

Манифест III; ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 05.09

2021 12+ драма, мистерия

С участието на: Мелиса Рокбърг, Джош Далас, Атина Карканис, Дж. Р. Рамирес

Режисьор: Ромео Тайрон

„Манифест“ се завръща с трети сезон, изпълнен с напрежение, драма, шокиращи разкрития и отговор на голямата мистерия на сериала – какво се случи с пътниците на полет 828. Минала е година от мистериозното завръщане на полет 828 и хората на него. Семейство Стоун се мъчи да държи приятелите си и семейството си в безопасност, и да накара враговете си да вярват в невъобразимото. Едно ново предизвикателство ще тества доверието помежду им. Да останат заедно ще е най-важното, защото каквото и да става, всичко между тях е свързано.

Милиарди V – част 2; ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 06.09

2021 | 15+ | драма

С участието на: Пол Джамати, Деймиън Люис, Маги Сиф, Дейвид Костабил

Носителите на „ЕМИ“ и „Златен глобус“ Пол Джамати и Деймиън Люис са звездите в този актуален и провокативен сериал, чието действие се развива в света на големите финансови игри в Ню Йорк. Проницателният и отракан прокурор Чък Роудс (Джамати) и брилянтният амбициозен крал на хедж фондовете Боби Акселрод (Люис) са се запътили към титаничен сблъсък. Всеки използва интелекта, властта и влиянието си, за да надхитри другия, а залогът са милиарди долари.

 

Сцени от един семеен живот I; ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 13.09

HBO: 13.09 | 21:00 ч.

2021| 15+ | драма

С участието на:  Оскар Айзък, Джесика Частейн, Никол Бехари, Кори Стол, Това Фелдшу

Режисьор: Хагай Леви

Сериал с Оскар Айзък и Джесика Частейн по едноименната шведска класика на Ингмар Бергман от 1973 г. „Сцени от един семеен живот“ разглежда любовта, омразата, страстта, моногамията, брака и развода през погледа на една съвременна американска двойка.

 

Прокълнат патрул III; ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 23.09

2021 15+ екшън, фантастика

С участието на: Брендън Фрейзър, Мат Бомър, Даян Гереро, Алан Тюдик, Ейприл Боулби

„Прокълнат патрул“ разказва за една от най-обичаните групи супергерои от вселената на DC: Човека-робот, Негативния човек, Еластина и Лудата Джейн, предвождани от съвременна версия на лудия учен – Нилс Колдър или Шефа. Всеки член на Прокълнатия патрул е преживял ужасяващо събитие, след което се е сдобил със свърхсили, но също така е останал обезобразен. Травмирани и потиснати, групата намира смисъл и цел в живота си с помощта на Шефа, с когото разследват най-странния феномен, който е съществувал. След мистериозното изчезване на Шефа, тези герои аутсайдери ще се окажат на място, на което не са предполагали, че ще се озоват. Привикани са от Киборга, който им възлага мисия, която не могат да откажат. Отчасти група за взаимопомощ, отчасти отряд супергерои, Прокълнатият патрул е група от мутанти със суперсили, които се борят за свят, на който не му пука за тях.

 

 

ФИЛМИ

Тенет; ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 26.09

HBO: 26.09 | 21:00 ч.

2020| 15+ | екшън, научна фантастика

С участието на: Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебики

Режисьор: Кристофър Нолан

Джон Дейвид Уошингтън е Героят в зрелищния научнофантастичен екшън на Кристофър Нолан „Тенет“. В борбата си за спасението на света от Трета световна война Героят е въоръжен само с една кодова дума – „Тенет“. Мисията му го въвлича в мътните и опасни води на международния шпионаж, но това, пред което се изправя, е нещо напълно непознато и извън реалното време. Не е пътуване във времето, а „Инверсия“…

 

Отново в играта

HBO GO: 25.09

HBO: 25.09 | 19:15 ч.

2020 | 15+ | комедия

С участието на: Дрю Баримор, Майкъл Зигън, Ти Джей Милър, Холанд Тейлър

Режисьор: Джейми Бабит

Пропадналата актриса Кенди (Дрю Баримор) е хваната в укриване на данъци и наема амбициозната си дубльорка Пола (също Баримор), която я боготвори, да положи общественополезния труд, на който е осъдена. Между двете се поражда странна зависимост, когато Кенди осъзнава, че Пола може да ѝ бъде дубльорка във всички житейски ситуации и по този начин да я избави от стреса на славата. Само че Пола дотолкова се вживява в новата си роля, че отмъква не само самоличността и кариерата, но и приятеля на Кенди, а накрая дори я изхвърля от собствения ѝ дом! Сега Кенди трябва да се научи да оцелява в истинския свят, а Пола ще се опита да задържи мечтания живот на знаменитост, който обаче ѝ се изплъзва между пръстите.

 

 

HBO ОРИГИНАЛНА ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

(Не)пълно семейство

HBO GO: 27.09

2021, документална трилогия

Документалният сериал в три части, оригинална продукция на HBO, „(Не)пълно семейство“ проследява режисьора Рай Русо-Йънг, докато тя обръща камерата към собственото си минало, за да изследва значението на семейството. В края на 70 -те и началото на 80-те години на ХХ век, когато концепцията за гей семейство била немислима за повечето, Рай и сестра й Кейд са родени от две майки лесбийки, чрез използване на донори на сперма. Идиличното детство на Рай било застрашено от неочакван съдебен процес, който разтърсил живота на семейството ѝ и продължава да отеква до днес. Изследване за любовта, лоялността, загубата и неизменната сила на семейството във всичките му конфигурации, „(Не)пълно семейство“ красноречиво показва динамиката, която обогатява и усложнява любовните връзки.

ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Ди Си Суперхироу Гърлс І

HBO GO: 17.09

2019 | 0+ | анимация

Режисьор: Ноел Рафаел, Джон Санфорд, Жустон Гордън-Монтгомъри

Преди да се превърнат в добре познатите герои, Жената чудо, Батгърл и Супергърл са изправени пред изпитанието – тийнейджърство. Освен училищните задължения обаче, момичетата трябва да се борят и с престъпниците в Метрополис, които изобщо не влизат в положение за проблемите на тийнейджърките. Какви ли приключения учакват любимите ни супергерои?

Вашият коментар