Днес ще ви представим един невероятен човек на име Ивайло Йорданов по-известен с артистичния си псевдоним Кондьо перкусия. Кондьо успя да създаде собствен музикален лейбъл преди известно време. Той носи името IPM Records и дава заявка да се наложи на музикалният пазар. Чрез своят лейбъл, Кондьо перкусия иска да помогне на свои колеги музиканти, които да продуцира. Ето как отговори той на специално зададените му въпроси от Християн Гьошев.

1. Ако можеше да върнеш времето назад, какво би променил?

– Аз съм от тези, които смятат, че пътят на една душа е предопрелен. Нищо не е в състояние да промени това, което е отредено. Вярвам, че и да искам да променя нещо, то не би било възможно.

2. Хорското мнение оказвало ли е влияние върху теб?

–  Да, оказвало е. Ние сме социални същества. И колкото и да казваме, че не ни интересува хорското мнение, то ние несъзнателно се влияем от позицията, която заемаме сред обществото. По-скоро се съобразявам с постъпките си за да бъда угоден на наложени норми.

3. Ако можеше да промениш нещо в света, какво щеше да е то?

– Ооо, това излиза отвъд темата, музиката и мен. Бих спрял войната, бих нахранил всички и бих образовал всеки за да знае къде всъщност се намираме в този огромен калабалък, наречен Вселена.

4. Какво ще кажеш на хората, които не вярваха, че ще успееш и ще стигнеш дотук?

– На тях бих казал да следват мечтите си и да бъдат здрави.

5. Каква е тайната на успеха ти?

– Ами не мога да определя точно. Но мисля, че основно е усетът към музиката. А за всичко свързано с нея винаги играе роля подходът ми към нея и съответно ситуациите, които тя заражда своевременно.

6. Каква е твоята рецепта за щастлив живот?

– Чак рецепта. Този въпрос винаги ми е звучал като да сготвя едно щастие и всеки, който го види да го разпознае като такова. Щастието няма рецепта. То е пораждащо се усещане от начина, по който човек стига до него чрез поведението си. Щастлив бил всеки, който живее в Истината и за Истината. А тя включва целия земен път на чоешкото създание. Да бъдеш щастлив значи, че живееш по правилата.

7. С какво искаш да те запомнят хората?

– С любовта – както към музиката, така и към живота.

8. Има ли нещо, за което съжаляваш?

– Има, разбира се. Чувам, а и вие сте чували как някой казва не съжалявам за нищо. Лъже. Или най-вероятно не осъзнава, че лъже, защото го казва импулсивно. Животът на човек протича по начин, който винаги създава ситуации, решенията от които понякога водят до съжаление. Съжалявам дори за не едно неща, но то си е за мен – лично усещане и такова трябва да остане.

9. Попречи ли Covid-19 на твоята работа?

– Попречи ми, да. Сякаш бях поставен на пауза. А и на всеки в нашия бранш му попречи. Но пък колкото попречи, толкова и ни усъвършенства – Научихме се да търсим и откриваме други алтернативи на нашата работа. Свидетели сте на много новости около начина на предлагане на музика. Такъв пример би бил серията от МашЪп-и, които се родиха през 2020г. Създадхме нова линия в музиката и тя много се хареса на аудиторията. Такава новост бе и смесването на стилове чрез изпълнители от различни жанрове. Мисля, че Ковид-19 ни сближи. Най-сетне пробихме в това да бъде един екип в пределите на страната ни – да работим заедно и пречупим стереотипите на жанровата музика.

10.Какво би казал на младите, които тръгват тепърва да се занимават с музика?

– Ооо, много неща. Но пък всеки, който тръгва тръгва да се занимава с музика, а и не само, го прави с лично усещане. Оставете ги да се изявят – Те така изживяват себе си. Бих ги посъветвал да пишат стойностна музика, запомняща се, да носи послание.

11.Как се зароди страстта ти към музиката?

– Мисля, че тя не се заражда, а се ражда с човека. Или я имаш или не. Талантът е в основата на всяко поприще сред нас, хората. Точно това прави животът ни толкова пъстър. Съществуват безброй таланти, които правят живота свързан. Невероятно е всичко това.

12. Наскоро снима клип в чужбина,ще ни издадеш ли малко повече информация?

– Да, ще ви издам! Клипът е много позитивен.Това достатъчно ли е?

13. На кой изпълнител мечтаеш да направиш песен?

– Въпросът е твърде силен – Мечтаеш. Мечта е твърде силна дума за да бъде изразходена в подобно желание. Ако заменим думата мечтаеш във върпоса със желаеш, то бих желал да направя песен на всеки, който ми се довери.

14. Откъде се зароди твоят псевдоним Кондьо?

– Ами…. От големия Кондьо. Времето, когато бях малък нямаше кой знае какъв избор от музика. Нямаше я тази свързаност и днешната глобализацията на музиката. Тогава бе така наречената „зора на поп-фолка“. Кондьо бе актуален. И аз като всяко дете си припявах музика. Пеех негови песни като го правех по забавен за приятелите си начин. Те в смеха си ме приканваха с „Ей, Кондьо, я дай Доко Доко“. И така. Днес той е стария и черен Кондьо. А аз съм младия и бял Кондьо. Казвайки черен подчертавам само факта и севременни се самоиронизирам, защото аз съм прекалено бял. Отличително бял. Моите искрени уважения към Кондьо.

15. Как реши да създадеш продуцентска компания ,,IPM Records”?

– Реших, понеже имам идеи, които все още не съм срещал сред останалите колеги. А много други идеи, които са ми хрумвали и които не съм реализирал, някой друг се досеща след това.
В годините, в които се исках да направя лейбъл, нещата бяха по-сложни – музиката не бе така достъпна до потребителя, изпълните не бяха толкова близо до феновете си. С две думи бяхме с по-ограничени възможности. Технологичната революция, която се състоя през последните 15-20 години позволява нещата да се случват без много ограничения. Всеки има поле за изява. Така, че моето решение е отдавна, но едва сега смятам, че и аз самия съм готов, повече от всякога.

16. Какви изпълнители се доверяват на ,,IPM Records”?

– Хммм, интересен въпрос. Доверяват се изпълнители, които преди всичко са запознати с моите музикални способности и моята личност като цяло. Те ме познават и знаят отношението ми към този тип творчество. Мисля, че именно те ми се доверяват.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар