Електронните цигари са познати под множество различни наименования и марки. До януари 2020г. в света има повече от 460 марки електронни цигари. Поради това понякога хората трудно разбират какво всъщност представляват тези устройства. Тук ще обърнем внимание на някои от най-често срещаните въпроси свързани с електронните цигари, които вълнуват хората.

Какво представляват електронните цигари?
Електронните цигари са известни под много и различни имена, включително електронни пури, електронни системи за доставяне на никотин (ENDS), алтернативни системи за доставяне на никотин (ANDS), електронни наргилета, модове, vape pens, под системи, squonk модове и изпарители или атомайзери. Една от най-разпознаваемите и популярни марки за електронни цигари е JUUL.

Електронните цигари се предлагат в най-различни форми и размери. Те могат да изглеждат като цигари, пури, химикалки, USB флаш устройства и т.н.

Обикновено електронната цигара се състои от батерия, която захранва устройството, нагревател, който загрява вейп течността превръщайки я в аерозол (понякога наричан „пара“), патрон или резервоар, в който се съдържа никотиновата течност и мундщук или отвор, използван за вдишване на аерозола.

Електронните цигари не съдържат тютюн, но много от тях съдържат никотин, който се извлича от тютюна. Поради това много правителствени агенции за контрол върху храните ги класифицират като „тютюневи изделия“

Вашият коментар