Със специалното участие на Даниела Дякова – мецосопран и Валерий Георгиев – тенор. Oркестър на Държавна опера Варна

Успешният тандем Михаела Филева и Максим Ешкенази се завръща във Варна, за да изнесе

концерт в Летния театър на 6 юли, като част от XII фестивал Опера в Летния театър.

Събитието носи името на новия албум на талантливата певица „ИН & ЯН“, а песни от него, както и най-големите си хитове Михаела ще изпълни с Oркестърът на Държавна опера Варна, под диригентската палка на Максим Ешкенази.

В програмата са включени и популярни класически творби, така че музикалното събитие обещава да бъде един елегантен Crossover между популярната и класическата музика. Музиката, която не признава граници, а приемствеността между различните жанрове само я обогатява и носи наслада на публиката.

Обичаните от всички песни на Михаела Филева „Опасно близки“, „100 на 100“ и актуалната „ИН&ЯН“ звучат различно, благодарение на оркестрациите на Румен Бояджиев-син. Хитовете „Инкогнито“ и „Приливи и отливи“ също имат своите версии за класически оркестър. Продуцентите на Михаела „Монте Мюзик“ споделят, че заедно с Румен Бояджиев-син подготвят оркестрации за още 3 нейни песни, но кои са те, ще разбере публиката на концерта на 6 юли.
От Държавна опера Варна, организатор на оригиналния концерт, идват и специалните гости – мецосопраното Даниела Дякова и тенорът Валерий Георгиев.

Вашият коментар