NiB с първи лайв на REBEL REBEL в София

Днес е премиерата на ремикса на Текст в Текста (един разкошен ден, когато превъртях) Laid-back version на NiB: Now in Bulgaria – един неочакван смел и лежерен ремикс от hug or handshake. Винаги е любопитно, когато два дръзки проекта от актуалната вълна алтернативна българска музика се кооперират за нещо ново. Резултатът е музикално пътешествие в два експериментаторски космоса, свеж поглед към песен и първи ремикс „в живота“ на дуото hug or handshake.

Николай Бекриев aka NiB: Now in Bulgaria споделя различните случайности, които го свързват с момчетата от hug or handshake – общ период на премиери и на двата проекта, общо телевизионно студио, възторг от техния сингъл Blazе of Sorry, както и първоначалното демо заглавие на Текст в Текста, което по невидимите закони на привличането, е било „handshake”! Истински впечатлен от техния soft synth мъдър непукизъм, той се обръща към hug or handshake, за да направят ремикс на негова песен.
„Текст в Текста на NiB ни изненада, защото стилово е доста далеч от нашите неща, но пък същевременно – хубавите кавъри и ремикси стават именно в такива случаи. Наредихме нов бийт, записахме бас, китари, синтезатори и глас на лаптопа вкъщи и изпратихме траковете на нашия продуцент Monyx за смесване. Много се радвам и че ми се удаде възможност да изпея нещо на български, макар и текстът да не е мой“, разказва Антон от hug or handshake, който изпява припева в новата версия на песента.
Видеото към ремикса на Teкст в Текста от hug or handshake е тук. Текстът е на Николай Бекриев, музика – Николай Бекриев и hug or handshake, a студийната работа по Laid-back версията на песента е на Симеон Лозанов – Monyx. За видеото отговарят отново Васил Стефанов и Стефка Николова.

NiB: Now in Bulgaria ще свири за първи път на живо с банда на алтернативното музикално събитие на лятото REBEL REBEL. Николай Бекриев излиза на сцената в Маймунарника с група – това са Илиян Велев – Drumzy (Macrophone, Barbarones) – барабани, Мартин Евстатиев (Der Hunds, Subtierra) – бас и Христо Костов (китарист за Hayes & Y на лайвовете им в България) на 18 юли, неделя. Билети за концертите на Projector Plus на 17 и 18 юли има в Eventim.bg и Bilet.bg.

Вашият коментар