Както повечето от вас са разбрали, община Елин Пелин бе изправена пред тотален абсурд. На газовото дружество на града бе наложен запор от частен съдебен изпълнител, който запорира цели 10% от него, макар дружеството да е 100% собственост на общината.

Ангел Славчев, който е жител на община Елин Пелин, изрази възражението си публично в социалните мрежи и YouTube, като покани хора да се включат към протеста, можете да видите тук във видеото.

Именно поради тази причина, днес се проведе протест пред община Елин Пелин, който се организира от Ангел Славчев. Въпреки атмосферните условия, на протеста присъстваха няколкостотин души, които нямат намерение да се откажат, докато не постигнат основната си цел, а именно кмета Ивайло Симеонов да плати парите и запорът да бъде вдигнат! Стартът на протеста бе даден точно в 10:00 сутринта, а хората настояват да има справедливост. Заради кмета и неизплатените пари, близо 3000 домакинства страдат! Видимо нехаещ и вероятно незаинтересован, но проблемът може да засегне и газифицирането на Лесново, Доганово и другите населени места.

На гражданският протест, бяха поканени управителя в оставка г-н Кокалов, както и бивши общински съветници, за да разкажат за проблема малко по-подробно и да обяснят за надвисналата заплаха.

Любопитен факт е, че на протеста присъстваха хора от различни политически партии, защото проблемът е повече от голям!

Този абсурд се случва броени месеци, след като искаха да продадат гората, но понеже не успяха да ѝ посегнат, сега са се насочили и се съсредоточиха върху газовото дружество. Въпреки разнородната информация, въпреки сезирането на различни органи – ефект няма. Запорът възлиза на сума около и над 500 000 лева! Тези пари, община Елин Пелин дължи на различни фирми, които са в сферата на строителството. Въпреки че е гласувано през 2015 и 2019 парите да се изплатят, кметът не го прави, споделя Ангел Славчев.

Тъй като не биват предприемани никакви мерки от кмета, общината бе осъдена на последна инстанция и фирмата е принудена да търси парите си чрез ЧСИ. Насъбраните лихви възлизат на над 100 000лв, а таксата за ЧСИ и адвокатски хонорари, ще стигне вероятно 200 000лв.

Facebook Comments Box

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com