Дългата коса винаги е била блян на една жена.

Повече от 90 % от дамите биха искали да имат дълга, здрава и плътна коса. В много от случаите обаче това съвсем не се случва толкова лесно. Поради различни причини начин на живот, хранене, косата се повлиява и често тя е вяла, тънка и не расте толкова бързо, колкото ни се иска на нас. А ако прибавим и ежедневния стрес, които й причиняваме като изправяне с преса, къдрене или туистери, косата съвсем няма да издържи. Знаем, че с годините технологиите напредват и има различни предложения за подобен проблем. Бюти индустрията има какво да предложи на своите потребители, като започнем от магически шампоани за растеж на косата, маски с екзотични съставки и още какво ли не!

До тук всичко е ок, и все пак факторът време участва със своята непоколебима решителност. Дамите искат промяната да настъпи, колкото се може по-бързо ако може да се каже веднага! Да може!

С удълженията за коса това е лесно, бързо и най-вече щадящо за естествената коса!

Ние от салон Магама сме специалисти в тази област и ще ви дадем основните точки, по които да различите качествената коса за удължаване!

Естествена коса

Преди всичко трябва да изясним, че качествените удължения са 100% естествена коса. Всичко друго, което може да съдържа дори и минимален процент синтетика, не може да се класифицира като качествена коса за удължаване.

Произход

Втори фактор при избора е произходът на косата. Важно е да се знае, че косата на европейците като качества и плътност се доближава най-много до индийската коса. А косата с най-големи различния спрямо нашата естествена е от други азиатски страни като Китай, Иран, Ирак. Косъмът при нея е много по-плътен и това го прави доста труден при обработка.

В Магама правим предварителна диагностика на естествената коса на клиента, така избираме и коя е най-подходящата коса за вас. Но критериите, по-които може да изберете най-добрите удължения за коса, съвсем не спират до тук.

Важно е още дали косата е обработвана и как. Това е ключов момент, защото от това зависи качеството на самата коса, от която са изработени удълженията. При третирането натуралните коси се обезцветяват и след това се тонират в желания цвят. При удълженията с най-високо качество този процес, наречен осмоза, извлича естествения пигмент, като запазва здравината на косъма.

Плътност на косата

Основен момент при определяне на качеството е всеки косъм да бъде подреден в една и съща посока, това може да ви гарантира, че косата няма да се заплита при разресване.

Независимо дали ще изберете удължения на треси, кератинови кичури или стикери, трябва да следите за плътността на косата. Косите от най-висок клас са двойно подравнени, т.е те са с еднаква плътност както в корена така по цялата дължина до самите връхчета. Клиентите не забелязват това, но при съпоставка на висок с по-нисък клас коси разликата е видима.

Цената

И като за финал, но не на последно място цената е определяща!

Да така е косите с по-високо качество са по-скъпи. Много често коси с по-нисък клас се продават на много по-високи цени като търговците опитно се опитват да заблудят клиентите. Ниският клас коси имат фино силиконово покритие и на допир наподобяват почти като тези от по-висок клас. И ето развръзката, това силиконово покритие се отмива след 2-рото или 3-тото измиване на косата и най-простият израз е „косата изглежда като метла“. Така е, защото косата при ниския клас удължения е по-прьозна, цвета й лесно се отмива, за да се заличат всички тези малки дефекти е покрита с фино силиконово покритие и не на последно място няма двойна плътност!

Нашият съвет към всички дами, които имат желание да удължат косата си е да направят консултация със специалист в удължаването на коса. Той ще ви покаже различни възможности, както като видове, така и ценово, за да изберете косата която идеално ще приляга на вашия естествен косъм.

Специалистите в салон Магама освен, че ще направят консултация, ще поставят косата по правилния начин, а това е от ключово значение когато става дума за качествени удължения и усмихнати доволни клиенти!

Ние знаем как да поставям правилно удълженията и какво е необходимо за тяхната поддръжка!

Обадете ни се 0898777740 или 070090074

София, ул. Дамян Груев 46

За онлайн резервации: magama.org

За повече информация за продукти за удължаване на коса: magama-shop.com

Вашият коментар