Грижата за децата трябва да бъде основен приоритет на всеки родител, особено в 21-ви век, когато съществуват много опасности за тяхното здраве.

Менюто изобилства от вредни храни, а децата не получават необходимите за растежа и развитието им витамини и минерали. Преработени захари, ГМО, фаст фууд, месо със следи от антибиотици – всички те нарушават баланса между „добрите“ и „лошите“ бактерии в стомаха. Този начин на хранене в комбинация със заседналия живот и липсата на адекватен сън унищожава чревния микробиом на детето. Организмът става лесна мишена за вируси и заболявания. Има последици и в дългосрочен план: проблеми с храносмилането, затлъстяване, нисък имунитет, алергии, диабет, кожни заболявания, запек или диария. Наша задача е да предпазим децата си от всичко това, като възпитаме у тях полезни хранителни навици още от ранна възраст.

Защо балансът на чревната микрофлора е толкова важен при децата?
Малко известен факт е, че 80% от имунната система се намира в червата. При малчуганите тя все още не е достатъчно развита, затова те са по-податливи на вируси и заболявания. Множество проучвания от последните години доказват, че децата, които приемат пробиотици от ранна възраст, впоследствие боледуват по-рядко. Ключът към засиления имунитет е точно балансираната стомашно-чревна микрофлора.

Идва лятото. Сезонът на морето и забавленията. Той обаче крие и много рискове за нашите деца. Високите температури и морската вода създават благоприятна атмосфера за размножаване на болестотворните микроорганизми. Стомашно-чревните вируси често провалят дълго чаканата почивка. Диария, повръщане… – не е приятно, нали? Този проблем обаче има решение. Пробиотик!

Специалистите препоръчват приемът на пробиотична добавка да започне поне един месец преди планираната почивка. По този начин стомашно-чревният тракт на детето ще бъде захранен с добри бактерии и ще отблъсква патогените. Разбира се, от съществено значение е изборът на подходящ пробиотик. Един продукт с доказано действие са Пробиотичните перли с млечен шоколад на Bactojoy.

Какво представляват шоколадовите перли на Bactojoy и защо са любими на децата?
Повечето пробиотици са под формата на капсули. Но колкото и полезни да са те за здравето, не са привлекателни за децата. Приличат на лекарства, не са вкусни и се налага детето да ги пие насила. Bactojoy обаче разчупиха този стереотип, като добавиха към добрите бактерии шоколад. Така се родиха Пробиотичните шоколадови перли, които са подходящи за деца на всякаква възраст.

Те съдържат три пробиотични щама: Lactobacillus Bulgaricus, Streptococcus Тhermophilus и Bifidobacterium infantis. Специално съобразени са с нуждите на подрастващия организъм, лесни са за консумация и се усвояват бързо. Пробиотиците на Bactojoy са напълно безопасни за здравето, а шоко перлите са толкова вкусни, че са любими на всички. Не само децата, но и възрастните ги обожават!
Bactojoy са помислили за всичко и са създали алтернатива за онези от вас, които не трябва да приемат захар. Диетичните пробиотични перли с натурален шоколад са подходящи в случаи на диабет или затлъстяване. Независимо кой вариант на перлите изберете, можете да ги консумирате самостоятелно (по една чаена лъжичка дневно) или да ги добавите в кисело мляко, шейк, сладолед или друг десерт. Развихрете въображението си и научете децата си, че полезното може да бъде и много приятно!

Перличките, както и останалите продукти на Bactojoy, могат да бъдат закупени от аптеки Sopharmacy или от сайта www.bulgarbiotic.bg .

Как влияят пробиотичните перлички върху здравето на децата?


– Подпомагат храносмилането. Благодарение на тях организмът усвоява полезните вещества и изхвърля вредните.
– Укрепват имунната система.
– Противодействат на запека и диарията. Намаляват коремните болки.

Вашият коментар