Снимките на драматичния сериал започнаха в Ню Йорк

Режисьорът на „Игра на тронове“ Дейвид Натър режисира всички шест епизода от първи сезон

HBO дава старт на снимките на новия си оригинален драматичен сериал „Жената на пътешественика във времето“. Продукцията се случва в Ню Йорк. Дейвид Натър (носител на Emmy® за режисьора на „Игра на тронове“ на HBO, „Братя по оръжие“ и номиниран за „Семейство Сопрано“ и „Пасифик“) се присъединява към продукцията като изпълнителен продуцент и режисьор на шестте епизода на първи сезон. Сценарист на драмата е Стиван Мофат, познат от „Шерлок“ и „Доктор Кой“.

В сериала участват Роуз Лесли („Игра на тронове“ на HBO), Тео Джеймс (поредицата „Дивергенти“), Десмин Борхес („Утопия“, „Ти си най-лошият“) и Наташа Лопес („Надцакването“).
Сложната и вълшебна любовна история е адаптация на Стивън Мофат по романа на Одри Нифенегър, който у нас е преведен „Пътешественикът във времето и неговата жена“. Главни герои в романтичната драма са артистичната Клеър и библиотекарят Хенри, чийто брак е с по-специфичен проблем … пътуване във времето.

„Това е история на загуба, но не е трагедия. Става въпрос за пътешественик във времето, но не е научна фантастика. Въпреки разбърканите отношения на Клеър и Хенри, това е приказката за велика, обикновена любов – но не непременно в този ред. Това е мечтан проект за мен. Винаги съм обичал необикновения, трогателен роман на Одри Нифенегър и той ме е вдъхновявал много пъти, така че да го адаптирам за телевизията е тръпка за цял живот. Работата с Дейвид Натър вече е радост и чест, а с Роуз Лесли и Тео Джеймс като Клеър и Хенри, и Наташа Лопес и Десмин Борхес като Харис и Гомес, съм сигурен, че това ще бъде любовната история, от която се нуждаем в момента.“ – коментира сценаристът Стивън Мофат

Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент, HBO Drama Programming споделя, че „Стивън Мофат е перфектният сценарист, за да съживи тази любима книга и жанрова история за брачните взаимоотношения. Също така не бихме могли да бъдем по-развълнувани, че Дейвид Натър ще работи отново с HBO, за да режисира всички епизоди от сезона.“

„Жената на пътешественика във времето“ е телевизионна продукция на HBO и Warner Bros., базирана на книгата на Одри Нифенегър, изпълнителен продуценти са Стивън Мофат („Доктор Кой“, „Шерлок“), Сю Вертю и Брайън Минчин чрез Hartswood Films, Джоузеф Е. Иберти и Дейвид Натър.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн стрийминг приложението HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори – кабелни и телекомуникационни оператори. В края на 2021 се очаква HBO GO да се ребрандира и ъпгрейдне в HBO Max, с което функционалностите и дизайна на стрийминг услугата ще се унифицират глобално.

Вашият коментар