Зрителите на риалитито „България търси талант“ станаха свидетели на нещо невиждано досега в българския ефир. По време на първия полуфинал оркестър „Фантазия“ представи уникално по рода си музикално изпълнение. Момчетата показаха как от подръчни материали може да се създава музика и тя да звучи наистина добре.

Всички знаем колко майсторски свирят Силвър и компания. Но със сигурност никой не е подозирал, че могат да извлекат звуци от материали, които използваме в бита. Конус, тиган и кош бяха само част от материалите, използвани от оркестъра на народа в изпълнението им в „България търси талант“. След предаването Силвър обясни, че извличането на мелодия от подобни предмети, е изключително трудно, но както видяхме, не е невъзможно.

„България търси талант“ наистина откри своя талант. Група „Фантазия“ са от малкото музиканти, които не просто свирят, не просто пеят, но създават изкуство и музикални шедьоври. Те са новатори, не се страхуват да експериментират и да импровизират и влагат любов във всичко, което правят на сцената.

„Фантазия“ безспорно бяха сензацията на вечерта, защото не само направиха истинско шоу, но и представиха нещо, което никой от журито и публиката не беше виждал. Може би това е и причината да не бъдат оценени подобаващо от журито на „България търси талант“, защото аудиторията не е свикнала да вижда нещо толкова интересно, нестандартно и иновативно. Съдиите изказаха мнение, че на кастингите оркестърът на народа се е представил доста по-добре. Тогава „Фантазия“ представиха уникален джубокс на живо. Обраха овациите на журито и публиката, а Интернет беше залян от положителни коментари и хвалебствия за момчетата.

За съжаление обаче „Фантазия“ не събраха достатъчно висок зрителски вот и не продължиха към финала. Отпадането им от надпреварата обаче не е окончателно. Тази година зрителите имат още по-голяма сила в ръкава си. С онлайн гласуване на сайта на предаването ще се определи кой от отпадналите на полуфинала участници да се завърне. Събралият най-висок брой гласове ще отиде директно на финала, който ще бъде на 30 май. Публиката ще има възможност да гласува за любимия си отпаднал полуфиналист след последния полуфинал на 23 май. Надпреварата за зрителски гласове ще продължи само 24 часа. Феновете на група „Фантазия“ ще могат да подкрепят своите любимци, които са подготвили нещо още по-сензационно, ако се върнат в предаването.

След първия полуфинал вокалистът на група „Фантазия“ Силвестър Матеев-Силвър публикува изявление в социалните мрежи относно противоречивото според журито представяне на бандата. Точните му думи бяха: „Вие наистина ли смятате, че група Фантазия не умее да свири? Нима сте забравили за хита „OFF:OFF“, който е изцяло на живо? Забравили сте за „Да или не“, забравили сте за „Казабланка“? Забравили ли сте за всички клипчета в интернет от сватби, балове и частни партита? Знаете ли колко трудно е да озвучи кофа, тиган, конус и всичко онова, което показахме снощи? „България търси талант“ е едно шоу и ние и двата пъти показахме, че е така. Бяхме там да се забавляваме. Но да си говорим истината, ние сме талантити, които България вече познава.. вие, нашите верни фенове, отдавна вече знаете за нас. Да дадем път на малките. Успех на Жени и на Мерт. А, на всички вас, благодарим за подкрепата“.

Вашият коментар