“По време на празниците организмът ни не се е наспал, защото има нужда и от почивка от храната, която сме приели тези дни, съобщават от PRofile International.

“Не на диетите, достатъчно стрес имаме в ежедневието. Трябва да започнем да се грижим малко повече за себе си и да оценим храната и всичко, което влиза в нашето тяло”. Това посъветва от ефира на БНТ диетоложката Енджи Касабие.

Качественият начин на живот не включва много усилия – можете да се разхождате около блока, в парка, на планина. С храната организмът не се почива. Качествената храна не трябва да бъде скъпа, смята още тя.

“След постене в рамките на 3 последователни дни по над 15 часа организмът влиза в много силен глад, всички клетки, които са изморени и изтощени, умират и в момента, в който вкарваме качествена храна и достатъчно количество вода, започват да се раждат нови живи клетки и по този начин се вдига имунитетът с над 50%”, коментира Касабие.

Когато нямаме достатъчно време да се храним, ядем хаотично, идва проблем със стомаха и перисталтиката, задържаме течности, получава се целулит, имунитетът пада, появява се депресия, защото не се чувстваме добре, обясни диетоложката.

Няма как мозъкът да се храни без качествени въглехидрати и мазнини, посочи още тя, допълват от PRofile International.

 

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com