Днешното интервю е с една дама, за която има много какво да се каже. Тя е толкова продуктивна, колкото и красива. Тя е Яна Средкова – носителка на много престижни титли и създателка на „Green Basket“. Какво сподели тя пред мен, четете в следващите редове.

Яна здравей, нека първо започна с това да те питам как си и къде те сварвам?

– Здравей! Добре съм, благодаря, сварваш ме на работното ми място, където създавам вкусотии за малки и големи. (усмихва се)




Какво е да бъдеш носител на титлата „Мисис България Свят“ 2018?

– Ех, че ми е любим този въпрос, не за друго, но все едно не съм давала интервю, ако не бъда попитана. Това е отговорност, не е просто така някаква титла, трябва да умееш да я защитаваш и с действията си, да защитиш доверието, което ти е гласувано, когато си я получил.. Защитаваш я с името си, действията – всичко. Голяма отговорност е.


Носителка си и на титлата „Мисис Европейски съюз“ 2019-та.. Какво е усещането да имаш толкова титли зад гърба си, сред които „Мисис Бизнес на високи токчета“, „Бизнесдама на годината“ и много други?

– „Мисис Европа“ е един от най-престижните конкурси за омъжени жени. Много сериозна подготовка изискваше явяването ми на подобно мероприятие. Положих много усилия да представя себе си и България по най-достойния начин. Горда съм с успеха, който постигнах в Испания. Върнах се с титлата „Мисис Европейски съюз“ и първа подгласничка на „Мисис Европа“.
Относно всички останали титли, призове, награди – чувството е приятно, когато виждаш че хората около теб оценяват усилията ти, оценяват това което правиш и го показват към теб.

Участваш активно в благотворителни каузи.. Беше ли такъв живота ти и преди да бъдеш носителка на престижни титли?

– Категорично мога да кажа, „ДА“! Винаги съм заставала зад благотворителни каузи, подкрепяла съм много и най-различни и аз и екипите с които съм работила през годините, винаги са заставали зад мен в името на доброто. Трябва да вярваме в доброто и трябва да не спираме да правим добро. Смятам, че това е изключително важно за израстването на нас като личности, а и безценен пример за децата ни.

Разкажи ми, как се роди идеята ти за „Green Basket“ и успя ли да я реализираш напълно?

– Green Basket или “ Зелена кошница“ е нещо създадено от мен преди около 4 години, което да обединява хората, които се хранят здравословно, балансирано и безглутеново. Има още много да се работи в тази посока, и най-вече аз, разбира се, защото да създаваш безглутенови рецепти не е лесна работа. Харесва ми това, че все повече хора започват да обръщат внимание на това как се хранят и с какво се хранят.


Кажи ми, какво не знаят хората за Яна Средкова?

– … (усмихва се) Охоо, много неща не знаят, но то не е и нужно всичко да се знае. Не знаят колко скрити таланти имам.. (усмихва се) Съвсем скоро ми предстои да се снимам в един нов български филм, където ще вляза в ролята на изкусителка, редом с известни наши актриси, но няма да издавам повече на този етап, нека се случат нещата.


Вероятно си сред най-успешните миски в България.. На кого би искала да благодариш?

– Аз не се имам за супер успешна, но разбира се че имам доста постигнати неща зъд гърба си, с които да се гордея. Бих благодарила първо на себе си, че съм това което съм, защото то се постига с много труд, борбен дух и постоянство, за което с годините разбрах че е важно да се учим на него, защото без това да си постоянен в нещата, които захващаш си обречен на провал още в самото начало на пътя, който искаш да извървиш. Искам да благодаря на семейството си и децата ми, че ме подкрепят, на приятелите, които са до мен в най-трудните и тежки моменти в живота ми.


На какво те научи животът?

– Докато го живеем този живот, той все ще ни учи. Животът си има собствено училище, където преподава без почивка. Често не ни дава ясни резултати дали сме се справили или сгрешили, но винаги идва момент, в който ни дава да разберем, че колкото и да упорстваме и да се съпротивляваме, рано или късно идва момент, в който трябва да разберем, че правилата важат за всички – от първия до последния ни ден тук. Научих се, че животът не винаги е справедлив, уча се на търпение, уча се да мога да прощавам, уча се да мога да заявявам себе си.. Много имам да уча все още! (усмихва се)

Довърши изречението. Вярвам в..?

– Вярвам в себе си и ще постигна целите си.

Без какво не може Яна Средкова?

– Не мога без любов и отношение.

Коя е мечтаната от теб дестинация?

– Много зависи от моментното ми състояние. До онзи ден, мечтаех за Италия, но сега като ме питаш си мисля, че една разходка до далечна Азия би ми се отразила много добре.. (усмихва се)

Успя ли пандемията от COVID-19 да провали плановете ти и да те пречупи психически?

– За съжаление ми се отрази и на работата, и на психиката. Прекалено дългото стоене вкъщи, липсата на социален контакт ми въздейства неблагоприятно.


Какъв съвет би дала на момичетата, които мечтаят да бъдат Яна Средкова?

– Много сладък въпрос /и голяма усмивка/, защото сега, когато съм час от екипа на „Кино Академия за талантии“ мениджър на „Мини супер моделс“, е пълно с такива млади малки госпожички, които освен че знаят всичко за мен се опитват и да ми подражават. Трябва да имаме индивидуалност, на това ги уча. Да бъдат себе си, а не мен или някой друг.

Каква е тайната ти за успеха?

– Стремя се да съм настроена позитивно към обграждащия ме свят, да не обръщам внимание на лошотията и да си гоня задачите и целите, които съм си поставила.

Какво никога не би направила?

– Не бих скочила с парашут.

По-спортни или по-елегантни дрехи?

– И двете, защото зависи от мястото където съм, но като цяло съм спортен тип и обичам да ми е удобно с дрехите, в които съм.

Довърши изречението. Яна Средкова е.. ?

– Яна е щура, забавна и истинска.

Яна, благодаря ти за страхотното интервю. Пожелавам ти здраве, късмет, успех и бъди все така красива и лъчезарна. Какво си пожелаваш ти и какво ще пожелаеш ба нашите читатели?

– Пожелавам на себе си и на всички Вас да съумеете да направите така, че да се чувствате напълно свободни и независими, съумявате да живеете пълноценно и никога да не съжалявате за пропуснати моменти, защото живота е един и трябва да се живее!

Вашият коментар