Фолклорната изпълнителка Ваня Вълкова с празничен концерт за 3 март! Талантливата изпълнителка е решила да направи лайф концерт и да го излъчи в YouTube канала си от 19 ч. българско време.

„Ние, музикантите имаме силна нужда да пеем и да музицираме. Вярвам, че и хората, които обичат хубавата музика също им липсва това да я слушат!“, споделя Ваня.

Изборът на датата 3 март, не е случаен – националният празник на България, а какво е български празник без хубавата българска музика!

Музикантите, които ще вземат участие в концерта ще са част от орк. „Лира“ от Добрич – Емил Халачев – акордеон, Калин Стоянов – гайда, Дамян Димов – кавал. Част от орк. ”Малди тракийци”, с които работят от дълги години по сватби и събори – Божидар Стрехин – кларинет , Йовко Станчев – ударни инструменти, Александър Тодоров – клавир. Не на последно място Ради Данков – бас китара и Ивелин Божанов – ритъм китара. За добрия саунд виновник е Венелин Башев.

„Вярвам,че ще успеем да доставим добро празнично настроение сред публиката!  Хубавото е, че всеки ще може да го гледа в удобно за него време, а дай Боже скоро да имаме възможност да пеем и на живо, пред публика, защото всички имаме нужда от това!“, споделя фолклорната певица.

Ваня Вълкова е родена в гр. Добрич. Едва на 4 годишна се изявява  на сцената с надпяване, а на  9г. започва да свири на гъдулка. Завършва средно музикално училище в Котел и Академия за музикално-танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Участвала е множество конкурси за народно пеене и гъдулка. Носител е на награда „Приз” в конкурса „С песните на Вълкана Стоянова“- 1995г. и конкурса “С песните на Иван Георгиев”-1997г. Първа награда в гъдуларски конкурс в Гълъбово – 2000г. и др.

Записва с различни музиканти и оркестри, има записи във фонда на БНР и 3 самостоятелни албума с авторски песни. Учасва в проект „Гласове от Изтока“ с група „Арифа“, с които има множество концерти в Нидерландия, Англия, Гранция и др. Записвала е и български народни песни с „Биг бенд“ в Амстердам, които се излъчват и по БНР.

Ваня Вълкова е новатор във фолклора, с изграден стил на пеене и музициране!https://m.youtube.com/channel/UCHMCHD9yEHzrnhoetaNuMlQ?fbclid=IwAR2JEUqhqs3B-VqNIhhTAhVumC60X-BXbpp7hugZ8rZK2_cNh0Q4J-7m0v4

Вашият коментар