Със силната листа, на която ПП „Републиканци за България“ залага за Великотърновски избирателен район, както и с подкрепата, която жителите на областта винаги са давали на нейния водач Цветан Цветанов, партията има потенциал да постигне два депутатски мандата.

Пред великотърновските медии председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов коментира листата, веднага след като я регистрира за участие в изборите в РИК, придружаван от координатора на секторна политика „Електронно управление“ в партията Иван Станев.

В 8-мандатния IV МИР, Републиканци за България се явява с пълна 16-членна листа.

Ние сме истинската алтернатива на настоящото статукво и на симбиозата между ГЕРБ и ДПС, която се наблюдава, категоричен бе председателят на „Републиканци за България“. Пред медиите в старата столица той благодари на достойните великотърновци и жители на областта, които са част от листата на партията и бе категоричен, че всяка политическа формация би се гордяла да има тези личности в своя отбор.

„Републиканци за България“ залага на млади, отговорни, работещи хора, които имат своята професионална реализация. Средната възраст на великотърновските кандидати е под 38 години.

В листата преобладават високообразовани икономисти и финансисти, а също успешни предприемачи и мениджъри. Партията разчита и на доказани експерти в сферата на информационните технологии, тъй като важен акцент в управленската програма е електронното управление. По-доброто административно обслужване на гражданите и бизнеса е от изключителна важност, по думите на Цветан Цветанов.

 

1. Цветан Цветанов 

 

Председател на ПП „Републиканци за България“. За пореден път е водач на листа във Велико Търново, като още през 2009 г. бе мажоритарният избор на жителите на Великотърновска област.

Вицепремиер и вътрешен министър в периода от 2009 до 2013 г. В следващите Народни събрания е председател на най-голямата парламентарна група, а в 44-то НС е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В парламента неизменно представлява жителите на област Велико Търново.

2. Стефан Дойкин

Учредител на ПП „Републиканци за България“, финансист, координатор на секторна политика „Финанси и управление на средства от ЕС“.  Той е на 31 години. Работил е като финансов съветник към Европейската комисия, консултант към Световната банка (Вашингтон), експерт по финансови инструменти и настоящ финансов консултант в областта на алтернативните инвестиции – частни капитали, хедж фондове и институционални инвеститори. Възпитаник на Лондонското училище по икономика и политика и Института за държавна администрация „Джон Кенеди“ в Харвардския университет.

3. Борислав Ангелов

Борислав Ангелов – 36-годишен човек с впечатляваща професионална биография.  Мениджър по финанси, има и магистърска степен „Дипломация и международни отношения“, бакалавър е по „Политология“.

Той е търговски директор „Експорт“ в Захарни заводи – Горна Оряховица. С работата си вече е успял да допринесе много за благоприятното финансово състояние на дружеството. Разширил е пазарите, развива и поддържа отлични отношения с големи ключови дистрибутори в Румъния, Германия и др., установил е нови партньорства в Босна, Испания, Италия, Словакия, Мароко, Виетнам, Хонконг.

Борислав Ангелов има и богат предишен опит на мениджърски позиции в големи световни търговски вериги.

4. Вероника Сивриева

Вероника Сивриева от гр. Бяла Черква е на 27 години, учредител е на ПП „Републиканци за България“. Мениджър е в частна фирма. Тя е лингвист и магистър „Управление и иновации в аутсорсинга“.

5. Д-р Красимир Кирилов

Д-р Красимир Кирилов е представителят на Полски Тръмбеш в листата. Той е учредител на партията. Един от най-уважаваните ветеринарни лекари в региона, с дългогодишна практика и една от най-модерно оборудваните амбулатории. През 2004 г. е специализирал в САЩ , по покана на Департамента по земеделие. На 54 години.

6. Фикред Ферадов

Фикред Ферадов, на 38 години е бизнесмен от Павликени, има висше икономическо образование. Собственик е на търговски обекти и производствено предприятие. Известен е в региона си със своята благотворителност и лично участие в доброволчески каузи.

 

7. Пламен Маринов Маринов

Пламен Маринов Маринов – предприемач, собственик на автосервиз във Велико Търново и на хотелиерски бизнес. 35-годишен, граждански активен човек, магистър е по „Стопанско управление“.

 

8. Пламен Росенов Маринов

37-годишен великотърновец, мениджър продажби в национален телеком. Магистър по психология от ВТУ. Развива и собствен бизнес в сферата на ресторантьорството. Много ерудиран и начетен човек, който е завършил „Философия“ във ВТУ.

9. Снежана Стефанова

Тя е уважаван учител с 18-годишен стаж. Преподава биология в Основно училище ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. Докторант е от Великотърновския университет, на 43 години.

10. Мартин Димитров

Мартин Димитров – 35-годишен, бизнесмен, с висше икономическо образование. Собственик е на търговско предприятие, което се занимава с търговия на дребно и едро със строителни материали.

11. Андрей Маринов

38-годишен юрист от  Велико Търново. Работил е като експерт в Министерски съвет, дирекция „Добро управление“. Бил е главен юрисконсулт в правната дирекция на „Български пощи“ ЕАД. В момента е Главен експерт – юрист в район „Средец“ към Столична община.

12. Александър Петров

Той е най-младият член на листата. На 21 г. – III курс студент по Изобразително изкуство във ВТУ. Той е участник в Похода по стъпките на Ботевата чета – една от най-значимите родолюбиви прояви у нас.

13. Елка Петрова

Магистър по „Икономика на търговията“, служител в търговска фирма. На 32 години.

14. Николай Драков

Областен координатор на ПП „Републиканци за България“, член е на екипа по електронно управление в партията. Специалист е по Информационни и комуникационни технологии, собственик на ИТ компания. Висшето му образование е по „Стопанско управление“. 35-годишен е.

15. Иван Станев

Предприемач в сектор Информационни и Комуникационни Технологии, с висше образование „Международни икономически отношения“, Член на Изпълнителния съвет и учредител на ПП „Републиканци за България“. Координатор секторна политика „Електронно управление“ в партията. На 37 години.

16. Деян Димов

40-годишен, експерт по киберсигурност. Собственик на ИКТ компания, занимаваща се с поддръжка на мрежи и компютърни конфигурации. Магистър „Икономика на търговията“, бакалавър по „Маркетинг“.

Източник: Републиканци за България

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар