Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел Вълнев, областният координатор Атанас Камбитов и общинският координатор на Банско Георги Икономов се срещнаха с членове и симпатизанти в Благоевградска област. През втория ден на обиколката си те посетиха общините Сатовча, Гърмен, Банско и Благоевград.

„С Републиканци за България искаме да върнем нормалността в държавата. Не може политиката да се крепи само на обидни квалификации, трябва да се дават и съответните решения. В момента това, което е важно и вълнува хората е как можем да запазим работните места. Знаем, че много са фирмите, които вече фалират, а държавата не прави нищо за малкия и средния бизнес. Искаме в едно бъдещо управление да подпомогнем точно тази част от бизнеса, защото знаем, че тя е гръбнакът на една икономика. Кой днес от управляващите дава някакъв дългосрочен хоризонт?“, попита Цветанов.

„Днес много от жителите на общините Благоевград, Банско и Сандански съжаляват за това, което се случи през 2019 година. Погледнете какво беше направено в областния център през последната година, нищо градивно. Преди това, благодарение на активната работа на Атанас Камбитов и ефективната дейност на администрацията, Благоевград можеше да се възползва от финансовите механизми, в полза на жителите. В Сандански ситуацията е същата. В Банско бяха изградени много обекти, в резултат на работата на Георги Икономов, а сега премиерът се снима до тях“, каза Цетанов.

Той заяви, че очаква силна подкрепа за Републиканци за България в Благоевградска област.

„Искам да видя как областният ръководител на ГЕРБ – Благоевград ще застане в един публичен диспут с областния ръководител на Републиканци за България. Единият е направил много, а другият е получил много. Атанас Камбитов даде силна подкрепа за сегашния координатор на ГЕРБ. Аз съм убеден, че жителите могат да преценят кой какво е свършил“, добави още Цветанов.

Председателят на партията заяви още, че ако има частични избори за кмет на Благоевград, партията ще участва активно, за да бъде върната перспективата за развитие на областния център.

Пред жители в областта Павел Вълнев добави, че, за да бъде премахнат моделът ГЕРБ-ДПС хората трябва да излязат и смело да гласуват на предстоящите парламентарни избори.

„Намираме се на кръстопът. Вече 30 години всеки лъже, обещава, но няма промяна. Трябва да направим правилния избор, за да премахнем статуквото, наложено от ГЕРБ и ДПС. Знаем, че много хора са притискани, точно затова не трябва да се страхувате, а да излезете и да гласувате. Държавата направи така че да ограничи възможността на българите в чужбина да гласуват, защото управляващите виждат в това заплаха. Сънародниците ни зад граница нито могат да бъдат купени, нито могат да бъдат плашени. По време на обиколките ни в страната прави впечатление, че навсякъде има страх. В началото смятах, че симбиозата между ГЕРБ и ДПС е само в смесените райони, но се оказва, че е навсякъде“, заяви Вълнев.

Той добави, че в резултат на водената в момента политика България е водеща страна по смъртност в условията на COVID пандемията. Свидетели сме, че предстоят още фалити на фирми вследствие на кризата. „Това, което е важно е, че държавата няма да може да ги подпомогне. Имаме 5-6 млрд. дефицит в НОИ, в бюджета, а следващата година ще бъде повече. Причината затова е, че нямаме работеща икономика“, коментира още Павел Вълнев.

По време на срещите в областта, представители на бизнеса споделиха, че въпреки обещанията от страна  на държавата за финансова помощ, такава не са получили.

„Пари със сигурност се дават, но те не стигат до хората. Нещата са съвсем различни в съседна Гърция, например. Там хората, бизнесът, получават необходимата финансова подкрепа, без никаква бюрокрация. Всичко това е въпрос на адекватна политика. Много е лесно парите да стигнат до всеки човек, друга е темата, че явно това не е идеята на управляващите. Болезнен въпрос е и ситуацията с коронавируса. Непрекъснато чуваме как България се справя най-добре със ситуацията, а само преди дни бяхме на първо място по смъртност. Не трябва да забравяме хората, които умираха по стълбите, както и лекарите, които не бяха защитени по никакъв начин. Ситуацията може да се промени. Доказали сме, че изпълняваме поетите ангажименти“, коментира областният координатор на партията Атанас Камбитов.

По време на посещението в Банско, общинският координатор на партията Георги Икономов сподели, че е изключително удовлетворен от проведените срещи в региона. „Истината е, че нещата, които направихме в нашата община, докато бях кмет, са се случили благодарение на подкрепата на г-н Цветанов“,  припомни Икономов.

Председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че започват представянето на секторните политики.

Той подчерта, че ще бъдат предложени промени в съдебната система, намаляване на политическата квота във ВСС, закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура, заради опасенията на хората от натиск.

„От ПП „Републиканци за България“ ще настояваме за  електронно управление и предоставяне на административни услуги на гражданите“, каза председателят на партията.

Източник: Републиканци за България

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар