„Републиканци за България” представят факти от Търговския регистър на Кралство Дания за фирмата инвеститор

В Ямбол напрежението между кмета на града Валентин Ревански и членовете на „Републиканци за България” продължава да ескалира. Преди седмица от младата партия се обявиха срещу решение на общинския съвет кметът с подкрепата на общински съветници от ГЕРБ да даде без търг 660 декара земя на фирма „Ренюъбъл Енерджи Инвест“ ООД, за създаване на фотоволтаичен парк. Мотивите им бяха, че около дружеството съществуват доста неверни и съмнителни обстоятелства, а така се създава възможност гражданите на Ямбол да бъдат измамени. По-късно от дружеството, което е с датско участие излезнаха с позиция, с която обявиха, че атаката срещу „Ренюъбъл Енерджи Инвест“ е невярна и манипулативна и вреди на гражданите на Ямбол.

От „Републиканци за България” отново разпространиха до медиите нови разкрития около потенциалния инвеститор. От партията разпространиха и видео с позицията им.

„… днес, вече не става дума само за това, че кметът г-н В. Ревански е излъгал всички ни! Не става дума и за това, че се подготвя кражбата на най-големите имоти в размер на 650 декара, собственост на всички ямболлии, намиращи се в местност Червен Баир и придобити с много усилия от МО през 2013 година. Дори и не за това, че ямболският скандал се разраства и става национален, че дори и европейски! Не, вече става дума за нещо много по-сериозно! Става дума за морал – за морала на кмета на Ямбол, г-н В. Ревански, който трябва да е водещ”.
Републиканците правят публично достояние нови разкрития около фирмата инвеститор и собствениците й. След направена от тях справка и анализ на информация от търговския регистър на Кралство Дания става ясно, че така наречената група Copenhagen Green Energy A/S, е регистрирана в Дания на 05.07.2019 година, с акционерен капитал в размер на 400 000.00 датски крони или 53 800.00 евро, собственост е на фирма Relina Holding A/S, а тя от своя страна е собственост на две дами с дялове от по 50% и е с предмет на дейност – покупко-продажба на недвижими имоти. Към месец ноември 2020 година има назначени 7 човека персонал. Г-н Стийн Хиндсгвал, който е съдружник с 50% във фирма „Ренюъбъл Енерджи Инвест“ООД, тази с която кметът г-н В. Ревански ще сключи договор, е административен директор на компанията Copenhagen Green Energy A/S.
Пак от регистъра любопитна информация има и за двамата съдружници във фирмата, с която кметът ще сключи договор. Става ясно, че в интервала от 1993 година до 2018 година, г-н Карстен Маах е фалирал 18 фирми в период до 12 месеца след създаването им. В интервала от 1996 до 2019 година г-н Стийн Хиндсгвал е регистрирал 25 фирми от които 12 е фалирал, а останалите 13 е закрил, разкиват републиканците.
„Дори само тази информация според нас е достатъчна, за да стане ясно на всички, че двамата съдружници и собственици на фирма „РЕНЮЪБЪЛ ЕНЕРДЖИ ИНВЕСТ“ООД с която кмета г-н В.Ревански ще сключи договор според решението на Общински съвет Ямбол, са всичко друго, но не и отговорни хора на бизнеса.
Убедени сме, че всеки един от вас, сам би си направил изводите за това – може ли фирма, наречена от кмета „група“, т.е. холдинг, с 7 човека персонал да е голям европейски инвеститор? Това значи, че по логиката на кмета, много ямболски фирми са големи европейски инвеститори”, изтъкват от партията.

Те коментират и отговора на техните обвинения на г-н Маах, съдружник и управител на фирма „РЕНЮЪБЪЛ ЕНЕРДЖИ ИНВЕСТ “ООД. Според републиканците той обяснява, че неговият съдружник във фирмата г-н Стийн Хиндсгвал е главен изпълнителен директор и собственик на компания Copenhagen Green Energy A/S регистрирана в Дания, а от регистъра в Кралство Дания е видно, че собственик на Copenhagen Green Energy A/S е фирма Relina Holding A/S, а не г-н Стийн Хиндсгвал, г-н Стийн Хиндсгвал е само административен директор на компанията.
„Всичко останало в отговора е поредица от лъжи и опит да се замаже големият гаф, който явно прераства в голям скандал.
И за да няма колебание, че кметът на Ямбол г-н В. Ревански лъже града, ние ще направим официални запитвания, за да получим подробна и достоверна информация по случая и към посолството на Кралство Дания и директно към търговския регитър на Кралство Дания. А колко по-лесно би било, ако кмета г-н В. Ревански сам предприеме тези действия и покаже пълен набор от документи с подпис и с гриф „Вярно с оригинала“, в оригинал от търговския регистър на Кралство Дания, който между впрочем е публичен и достъпен за всеки европейски гражданин, така както е и в Република България”, казва от „Републиканци за България”.

Източник: Faktor.bg

Вашият коментар