От днес стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на скоростните режими. Тя продължава до сряда. Това обяви пред журналисти главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП, предаде репортер на БГНЕС.

Oнлайн проверка на глоби. Проверка на задължения по СУМПС или електронен фиш.

Наложиха ми глоба. Съставиха ми акт. Наказателно постановление. Оспорване на административен акт. Какво да правя?

„Основните причини за настъпването на тежките пътно-транспортни инциденти е несъобразената скорост“, заяви той.

Крушарски отчете резултатите и от изминалата им акция, която освен за скоростта следеше и за неправоспособни водачи, спазването на Закона за движение по пътищата, наличие на задължителна „Гражданска отговорност“, употреба на алкохол и наркотични вещества при управление на моторно превозно средство.

„Проверени са над 37 000 моторни превозни средства, като са проверени и над 44 000 лица, управлявали МПС-та или участвали по друг начин в пътното движение. Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са били с колан или каска. Друго съществено нарушение, което колегите са установили е управление на превозно средство под въздействието на наркотични вещества, 53-ма водачи са си позволили да допуснат това. 142 от проверените водачи са установени с дрегер“, посочи той.

На въпрос на БГНЕС какво е показал контролът в малките населени места, Крушарски заяви, че и там се наблюдават нарушения.

„Предимно там се констатират водачи, които са неправоспособни. За миналата седмица това са 197 лица“, заяви той.

Крушарски обяви още, че над 1 млн. са водачите, нарушили скоростните режими през 2020 г.

„Наблюдават се в населените места, по автомагистралите. Засичаме нарушители, които се движат в населени места при ограничение с 50 км/ч с над 150-160 км/ч, което наистина е опасно и безразсъдно поведение на пътя“, коментира той. /БГНЕС

Източник: БГНЕС

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар