Политическа партия „Републиканци за България“ остро осъжда ареста на опозиционния руски лидер Алексей Навални след завръщането му в Москва от лечение в Германия. След като опитът за покушение срещу живота му се оказа неуспешен, авторитарният режим в Кремъл се опитва да заглуши гласа на своя най-голям критик с наказателно-административни мерки, позовавайки се на скалъпени дела и обвинения от предишни периоди.

Гласът на истината не може да бъде заглушен. Стремежът към свобода и демокрация не може да бъде потиснат.
Подкрепяме изразените в този смисъл позиции на ЕС, САЩ, отделни европейски държави и смятаме, че е необходимо да се предприемат последващи действия за защита на базисните човешки права – да говориш и да се сдружаваш без страх от наказание.
Една цяла държава срещу един свой гражданин – показва както демонстрация на сила, така и доза притеснение. Демократично мислещите граждани на Руската федерация имат нужда от подкрепа, за да се чуе по-силно гласът им и притеснението на Кремъл да се засили.
Политическа партия „Републиканци за България“ призовава за незабавно освобождаване на Алексей Навални и гарантиране на гражданските му права, както и властите да отворят криминално разследване на отравянето на Навални и всички отговорни да бъдат изправени пред правосъдието в честен процес.

Източник: Републиканци за България

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com