Питаме: има ли лица от българското правителство, които са провеждали тайни разговори с руски граждани от забранителния списък на ЕК?

Ще бъде много интересно да бъде огласен публично договорът, който Теменужка Петкова е подписала с „Газпром“. Първото, което ще направим в следващия парламент е анкетна комисия за действията на правителството и уронването на престижа на нацията в евро-атлантическите среди, заради поети ангажименти пред руската страна. Ще запитаме: има ли лица от българското правителство, които са провеждали тайни разговори с руски граждани от забранителния списък на ЕК? Добре е също да се знае дали тези срещи са били документирани по надлежния ред и дали са били в защита на националния интерес.

Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Вижте цялото интервю с Цветан Цветанов тук:

https://youtu.be/GZHMHB8zPBM

Достоверно ли е мнението, че никъде по света изборите не са с повече гаранции за честност, отколкото в България?

Как да съчетаем несъвместимостите между думите на премиера и становищата на извънпарламентарната опозиция?

Честно ли е на предстоящите избори да бъде ограничено участието в тях на над 2 млн. българи, живеещи зад граница?

Как да бъде пречупен моделът на статуквото, който със сигурност ще мимикрира?

В интервюто Цветан Цветанов каза още:

Каква е последователността на Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова, при положение, че през 2012 г. проведохме референдум и имаше решение на правителството за спиране на АЕЦ“Белене“. Сега се иска мандат за правене на тази инвестиция.

Изпълнението на „Турски поток“ център-дясна политика ли е или отново увеличаваме зависимостта си от Русия?

Борисов, Дончев и Петкова трябва да отговарят за прокарването на този газопровод. Подкрепям Христо Казанджиев, който каза, че ще е много интересно да бъде публично огласен договорът, който Теменужка Петкова е подписала с „Газпром“. „Турски поток“ е поредната възможност на корупционен натиск и корупционни действия.

България е на първо място, но по непрозрачно разходване на публични средства.

Премиерът и управляващите живеят във виртуален свят.

Германия ни даде възможност да сме домакини на Берлинския процес, но ние не отиграхме правилно позицията си. Гърция даде своя урок на България, като в Преспанското спаразумение направи исторически компромис с името Северна Македония. И сега Гърция е ключовият играч на ЕС и САЩ в нашия регион.

По проблема със Северна Македония Борисов заложи на краткосрочните дивиденти. Но след като си обавил като приоритет Западните Балкани, а за две години не си направил никаква пътна карта за стъпките към целта, и си позволил други държави да постигнат интересите си, значи си се провалил.

Източник: Banker.bg

Снимка: Banker.bg

Вашият коментар