В списъка на чужденците сключили договори за лобиране през декември 2020 година има двама българи които са в топ 5. На втора позиция е Павел Вълнев – бизнесмен от Чикаго, САЩ. Г-н Вълнев има няколко бизнеса в Америка, като най-големите му инвестиции са в областта на транспорта. Има сериозни капиталовложения и извън САЩ.

 

Договорът е сключен на 9ти декември 2020 с Yorktown Solutions за шест месеца на стойност $300 000. Нашият сънародник ще бъде представляван от трима агенти.
На 4та позиция е Aviora Consult/Делян Пеевски. Договорът е сключен на 9ти декември 2020 за шест месеца на стойност $180 000.

Ето какво сподели Павел Вълнев (зам. предеседател на ПП “Републиканци за България) по повод тази информация:

“За хората, които познават добрите американски практики или поне малко четат, е известно, че в САЩ съществува закон за лобизма и той се практикува легално и прозрачно. Затова, когато подписах договор с една от най-известните американски компании през декември, застанах с името си, а не се скрих зад адвокати или офшорни фирми. Мога да си го позволя – направих го. Както е известно, аз не притежавам бизнес в България, така че работата по договора не засяга интересите ми тук. Но във всички случаи е в полза на образа на цяла България, който ще бъде представен така, както заслужава, пред новата американска администрация.
Опитът да се внуши друго в някои министерски издания тук, при това – върху абсолютна публична информация, е само партийна пропаганда.”

Източник:Bulgariasega.com

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар