От днес до 13 януари на територията на страната е в ход специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата. За всяка област на страната тя има различен акцент, заяви на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Oнлайн проверка на глоби. Проверка на задължения по СУМПС или електронен фиш.

На територията на СДВР и областните дирекции на МВР в Сливен и Пловдив ще бъде засилен контролът на пешеходците. Екипите ще следят да не се допуска пресичане на необозначени места и рязко навлизане на пешеходци на платното за движение. Контрол ще има и спрямо водачите на пътни превозни средства, при които ще се следи да не отнемат предимството на пешеходците.

Наложиха ми глоба. Съставиха ми акт. Наказателно постановление. Оспорване на административен акт. Какво да правя?

На територията на ОДМВР-В. Търново ще се засили контролът на движението на товарните автомобили. При тях екипите ще следят за спазване на скоростните режими, техническата изправност на превозните средства и правилния превоз на товарите. По пътищата на областта ще се извършва и засилен контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По пътищата в областите Монтана, Ловеч, Пазарджик, Варна и Бургас ще се осъществява засилен контрол в рискови участъци.

В останалите области на страната ще има засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. „Контролът ще е повсеместен. От миналата година има тенденция за намаляване на тежките инциденти и основната ни задача е да я запазим“, заключи Крушарски.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар