Един от основните проблеми на нашите сънародници в Англия, определено е изпращането на багаж.

В последно време се появиха много фирми без лиценз, както и частни лица, които извършват подобен тип услуги от и до България. За съжаление, много хора се опариха именно в използването нелицензиран трансорт. Както сами можете да се досетите, по този начин, вие нямате абсолютно никаква гаранция, че превозвачът ще отнесе вашата пратка до конкретен адрес. Все повече българи на острова коментират, че един от основните проблеми е изпращането на багаж. Когато използвате нелицензиран трансорт, освен че нямате гаранция за товара си, в повечето случаи се получава така, че цената НЕ отговаря на уговорената в началото. Изнудването на клиентите за още пари при доставката, не е проблем, който е отскоро, а вече от близо десетилетие.

Както вече споменахме, темата с фалшивите куриески фирми е актуална от няколко години насам. В какво се изразява обаче този проблем?

  • Фирмата или частното лице лъже че багажът ви е тръгнал, а всъщност все още не е изпратен, защото чакат да се съберат възможно най-много товари. Или просто лъжат че колата или бусът им е за ремонт и нарочно се мотаят.
  • Куриерската фирма спира да отговаря на обажданията Ви и реално Вие сте в неведение и не знаете какво се случва
  • Вашият багаж изчезва мистериозно и никой няма представа къде е
  • Когато евентуално доставят багажа Ви, те изнудват получателя за още пари, макар че сте договорили други условия.

Нашият екип се свърза със собственика на лицензирана фирма за транспорт на багаж, която от години извършва своята дейност в Англия и в частност в Бирмингам.Зададохме няколко въпроса към собственика на фирмата.

Здравейте, г-н Панчев вие сте собственик на транспортна фирма.Разкажете ни малко повече за предизвикателствата на това да притежавате такава фирма?

– Здравейте, предизвикателствата, които съпътстват този бизнес са много , като започнем с всекидневното общуване и работа с клиенти , отговаряне на запитвания, проследяване на пратки,
организация на транспорт, като всичко това минава през нашия офис в Бирмингам. За нас това е една много отговорна работа, нашите клиенти си доверяват багажа и ние трябва и правим най-доброто те да получат обслужване на високо ниво. Всеки ден е различен и интересен за нас.

Какво трябва да знаят Българите на острова,когато изпращат багаж с фирма до България?

– Бих ги съветвал когато избират с кого да си изпратят багажа да направят едно проучване,
има много фирми и индивидуални лица които не са лицензирани , нямат офис съответно при проблем не носят отговорност, а има и много случай, в които клиента не може да се свърже с дадения превозвач. И има и фирми като нашата Nedbuy Foods Ltd, които са лицензирани имат офис и винаги може да се свържете с тях по телефона или на място !

Кое според Вас кара хората да избират нелицензирани фирми? Ниската такса или фалшивите и празни обещания от тяхна страна?

– Избират се нелицензирани фирми или индивидуални лица които транспортират със собствени бусчета
от Англия за България, защото при тях обещанията са големи, като например багажа ви стига за 3 дни или цената е с 20 цента по-ниска от на другите или и двете заедно , но хората не осъзнават в повечето случаи риска които поемат. А и в голяма част от случаите ниската цена, която е обявена обикновено пратката докато стигне до адрес цената е двойна. Това се получава като първо им взимат още пари за услуга взимане от адреса и после ги пускат в България с куриер с наложен платеж така клиента, който получава си плаща и при получаване. При нас е кратко и ясно има такса на килограм която включва от взимането на багажа до получаването и няма никакви скрити такси !
Издваме бележка и имаме проследяваш номер на колета.

Какво Ви накара да откриете транспортна фирма и ваши клиенти, разказвали ли са ви за ваши нелоялни конкуренти?

– Транспортната фирма и услугата превоз на багажи от Бирмингам до всяка точка на България я започнахме паралелно с откриването на първия български магазин в Бирмингам “Nedbuy Foods”. За мен е най-важно да мога да предоставя най-доброто обслужване на българската общност което включва и доставките на багаж . Бях провокиран от многото измамници и несериозни превозвачи с които аз лично се бях сблъсквал до момента, а и не само аз, а мои приятели и познати постоянно се оплакваха от липсата или не коректното отношение на дадени превозвачи. Така се роди идеята да съчетая хранителния бизнес с транспортния .

Значи освен собственик на транспортна фирма, Вие сте собственик и на голям магазин?

– Да, открихме първият български магазин в Бирмингам Nedbuy Foods септември месец 2015г. И паралелно с него и услугата за багаж до България. Искаме и се стараем да предоставим на българската общност в Бирмингам а и не само , най-доброто и надежно обслужване на конкурентни цени.
С магазина фокусът ни е да предоставяме възможноста на нашите клиенти да се наслаждават на качествени български продукти, ние подбираме фирмите, с които работим много внимателно като се стараем да продаваме предимно продукти на малки и средни семейни фирми с доказани традиции в производството и качеството на техните продукти като пример мога да дам месните продукти на Бошнаков 09, 2 поколение колбасари при тях качеството е на 1-во място а цената много достъпна. Зеленчуците, които продаваме също са от малки български земеделски производители от тракийския регион.
От скоро ние имаме и онлайн магазин nedbuyfoods.co.uk . Така ние вече може да обслужваме и предоставяме нашите услуги не само в Бирмингам и околността а в цяла Англия .



Вашият коментар