Euphoria Float Studios е първо по себе си студио за флотация с авторска система за релакс. Разработихме я за пълно отпускане на тялото и ума. Всяка една процедура е уникална по себе си и в комбинация те допринасят за едно невероятно чувство на отпуснатост и спокойствие. Системата се състои от 3 процедури:


Фито сауна


Фито сауна представлява бъчва направена от натурално дърво. Тя загрява тялото, отваря порите на кожата, има отпускащ ефект благодарение на натурални лечебни билки по тибетска технология.


Флотация


Флотационна терапия става все по-известна благодарение на своето отпускащо действие и ефект на нулева гравитация, който се получава по време на флотация на повърхността на водата, обогатена с магнезиев сулфат (MgSO4). Благодарение на фитосауна и расширени пори на кожата, тялото попива магнезиев сулфат в точното количество, което е необходимо на тялото.


Суха флотация


По време на суха флотация се намирате в суха мембрана, напълнена със вода. Получава се ефект на флотация във въздуха или облак. Суха флотация може да се комбинира със масаж на кръста или краката, когато водата (36°C) в мембраната масажира избраната област.

Терапия с фито сауна


Фито сауна това е уникален народен метод за въздействие върху организма на човека чрез парата от съчетанието на лековити билки.
Комбинацията от пара, наситена с билки, поднесени в кабина от натурално дърво, оказва благоприятен ефект върху човека. Дървесината му отделя летливи, които убиват или възпрепятстват растежа и развитието на вредните микроорганизми.
За разлика от парните бани и сауни, главата ви се намира отвън и не сте на задушно. Благодарение на това, може да стоите повече време без да усещате дискомфорт.
Загрята кожа приема билките и ги попива.
Препоръчваме след фито сауна да посетите и флотация, където може да се възползвате максимално от отворените пори на кожата, където тя може да попие магнезиев сулфат, който е толкова необходим на организъма ни.

Терапия с флотация


Флотацията е уникален терапевтичен метод за постигане на дълбока релаксация в специално оборудвана флоат стая чрез потапяне в състояние на безтегловност.
Разтоварва (отпускащо въздействие).
Благодарение на дълбоката релаксация настъпва максимално разтоварване на опорно-
двигателния апарат и на нервната система на човека. Прави ума по-ясен.
Чрез синхронизиране на лявото и дясното полукълбо се формира спокойно, съсредоточено, целенасочено състояние на съзнанието, отваряйки достъпа към неординарни методи за решаване на проблеми и задачи.
Презареждане.
Създава усещане за лекота и пълен покой, освобождава от тревожността и възстановява вътрешната хармония. Човек се абстрахира от негативните влияния на стреса и от емоционалното натоварване.
Флотацията активно се използва не само за релаксация, но и за благоприятно влияние на целия организъм, оказващо мощен здравен и козметичен ефект.

Терапия със суха флотация


Оригиналната особеност на флотацията е пълната липса на гравитация, съчетана с пълна релаксация. Сухата флотация е иновативна система, в която се осъществява пълно потапяне във водата, а в същото време, няма пряк контакт с водата. Това е много удобно, защото сте готови за активен живот веднага след процедурата. Това е най-релаксиращата процедура в света днес!
Няколко минути и Вие сте потопени в приятни спомени, изгубени в първите моменти от живота, когато сте били беззащитно бебе в майчината утроба. Усещате абсолютната безтегловност и лекота, сякаш летите в облаците, унасяйки се в мечтите си.
Специалната хромотерапевтична система вградена във водата, с последователната смяна на цветовете, благоприятно въздейства на тялото Ви, дори при затворени очи. Флотацията дава пълна релаксация на всички мускулни групи и разтягане на гръбначния стълб; прави безконтактен масаж, благодарение на вградените в матрака хидромасажни и лимфни дренажни системи.

Флотацията е рай за тялото, ума и душата. Комбинацията от почти космическа безтегловност, изключителен комфорт и спокойствие е предпоставка за отключване на напълно естествени и присъщи на тялото вътрешни процеси, оказва мощен ефект едновременно на няколко нива – физическо, емоционално, интелектуално и Ви позволява да изпитате необичайни усещания.
Дава усещане за „разтваряне в пространството“ и невероятна лекота на битието, защото флотацията не само премахва тежестта на гравитацията от раменете ни и ума, но и стимулира производството на „молекули на щастието“ – ендорфини, които предизвикват чувство на умиротворение, радост и безопасност. Това състояние понякога се сравнява с ембрионалното блаженство. Известно е, че бременните жени произвеждат ендорфини 8 пъти повече от средното, така, че бебето в утробата е в състояние на абсолютно щастие.
По време на сеанса на флотацията, усещането за време се променя: въпреки пасивността на процедурата, 1 час може да се стори като 10 минути. Основната част от сеанса трябва да се проведе в пълна тишина и, за предпочитане, на тъмно или при слабо осветление.


Има ли противопоказания?


За фитосауна:

  • Кървене
  • Остри възпалителни заболявания
  • Проблеми със сърцето
  • Аритмия

За флотация:

  • Инфекционни заболявания
  • Епилепсия
  • Интоксикация с алкохол и/или упойващи вещества – Отворени рани

Проблем ли е ако не умея да плувам?


Не. Плътността на разтвора е много по-висока от плътността на човешкото тяло, затова няма как да потънете. Опитайте се да се отпуснете изцяло.

Трябва ли специална подготовка за процедурите?


Не е препоръчително да консумирате напитки с кофеин час преди сесията. Не се препоръчва да преяждате и гладувате, както и да консумирате алкохол.
Преди сесията е полезно да изпиете чаша вода. Ако носите контактни лещи, е добре да ги махнете преди влизане във флотационната кабина. Важно е дамите да съобразят деня на флотационната сесия с месечния си цикъл.


Каква е разликата между флотация и суха флотация?


При флотация има директен контакт с водата, която всъщност държи тялото на повърхноста. Тялото ви попива магнезий от водата, който успокоява нервната система, действа отпускащо на мускулите.
При суха флотация върху течността е опънен тънък филм, който не позволява на тялото да влиза в контакт с течността и имате усещане на почивка в облак. Това може да се комбинира и с масаж на лицето.


Дали ще се отпусна веднага?


В повечето случаи зависи от вашата нагласа и е важно мисленно да се подготвите за една чудесна релаксация. Много от клиентите ни се отпускат още при първото посещение. Но за да свикне тялото ви с флотация, обикновено са необходими 2-3 посещения, а и тогава ще почнете да усещате ползата от нея напълно. А в комбинация от трите процедури, ще получите едни невероятни усещания за отпуснатост и отпочиналост.


Каква е температурата на водата и какво има в нея?


Температурата на водата във флотационата камера и в устройството за суха флотация е близка до температурата на тялото ви- около 36°. Благодарение на такава температура, тялото ви няма да усети разлика и това ще подпомогне за постигане на ефекта на „нулева гравитация“. Водата във флотационата камера е обогатена с MgSO4, наричана още „епсом соли“ или „английска сол“.


Очакваме ви!
Facebook страница
+359 2 443 6006

Euphoria Float Studios

ул. Константин Кисимов 2-А

Град София

Вашият коментар