Никол Предьова е успешен български модел, стартирала когато е била едва на 14 години. Пътува и работи главно в чужбина: Милано, Париж, Шанхай, Банкок и др. Участвала е на Седмицата на модата в Милано. Работила е за брандове като Moschino, Love Moschino, Dsquared2 и др. Снимала е десетки каталози, списания, както и световно известния сайт YOOX и е била многократно на котешката пътека. Тази година тя беше на пролетната корица на сп. Сватба.Ето как отговори тя на специално зададените въпроси на сайта Bulgarianews.bg

1. Ако можеше да върнеш времето назад, какво би променила?
-Ако можех да върна времето назад, бих се опитала да бъда по-търпелива за нещата, които искам да се случат. Разбрах че нищо не е случайно и всичко се случва в подходящия момент.

2. Хорското мнение оказвало ли е влияние върху теб?
-Още в самото начало, когато започнах да се занимавам с мода, един от най-ценните съвети на майка ми бе точно този – да не се влияя от хорското мнение, а да вървя напред и да постигам целите си. Точно това и направих. Знам, че не мога да се харесам на всички, не се и стремя. Винаги съм приемала нещата с усмивка и не съм допускала хорското мнение да ми повлияе или засегне по някакъв начин.

3. Ако можеше да промениш нещо в света, какво щеше да е то?
-Може би ще прозвучи като клише, но ми се иска хората да станат малко по-добри, грижовни, честни и отзивчиви. Наясно съм, че живеем в изключително забързан свят, в който не остава време да погледнем към другите, но нека се опитаме да станем по-добри.

4. Какво ще кажеш на хората, които не вярваха, че ще успееш и ще стигнеш дотук?
-Винаги се намира някой, който да те обезкуражи, да ти каже как няма да успееш да се справиш. Точно тези неща при мен работят в обратната посока. Такива хора ме амбицират още повече, да покажа на какво съм способна и да постигна това, за което съм мечтала. Бих им казала, че съм им благодарна, тъй като по този начин те са ме мотивирали да покажа своите възможности и потенциал.

5. Каква е тайната на успеха ти?
-Моята тайна за успех са едни от най-важните качества на човек, които трябва да притежава, за да успее. Това са дисциплина, постоянство, търпение, амбиция, хъс, мотивация, последователност. Каквито и данни да притежаваш, без тях не можеш да постигнеш нищо.

6. Каква е твоята рецепта за щастлив живот?
-Моите съставки за щастлив живот са здраве, любов, доверие, доброта, позитивизъм и мечти.

7. С какво искаш да те запомнят хората?
-Все още съм твърде млада, за да мога да кажа с какво искам да ме запомнят хората. Имам много мечти, които искам да изпълня и да оставя следа след себе си за поколенията след мен. Едно от важните неща с които се занимавам е благотворителността. Иска ми се да “заразя с това добро” повече хора, които да отворят сърцето си и да последват примера ми.

8. Има ли нещо, за което съжаляваш?
-Ако мога да започна живота си отначало, бих го живяла по абсолютно същия начин. Няма нещо, за което да съжалявам. За мен всяка грешка, която съм допуснала е урок. Винаги си извличам поуката от нея и се стремя да не я повтарям.

9. Попречи ли Covid-19 на твоята работа?
-За съжаление именно моята сфера (модата) е една от най-засегнатите след появата на COVID-19. Щетите, които той причини са огромни. Всички модни събития, снимки и ревюта се отмениха. Пресконференции, събития, дори фотосесии вече се случват онлайн. Надявам се възможно най-скоро да се върна към ритъма си на работа, защото тя ми липсва изключително много.

10.Наскоро записа магистър в УНСС,каква специалност избра и защо?
-Бакалавърската ми степен е икономика, а за магистърската – избрах Връзки с обществеността (ПР). Тази специалност ми е много интересна, близка до мен и до работата ми. Иска ми се да надградя знанията си и да науча повече за нея.

11.Какво би казала на младите,които тръгват тепърва да се занимават с мода?
-Бих ги посъветвала да бъдат много търпеливи, амбициозни, дисциплинирани и постоянни. Да си поставят високи цели и да ги преследват. Както казва един много скъп за мен човек:”Мечтай до невъзможното, за да постигнеш много”, това е моят девиз!

12.Какво да очакваме от теб през 2021г.
-Надявам се да приключи тази ситуация с COVID-19, за да можем всички да разгърнем потенциала си и да продължаваме да правим това, което най-много обичаме. Иска ми се графикът ми да е запълнен с работа-ревюта, събития, фотосесии. Сигурна съм, че ми предстоят едни нови и незабравими 365 дни. През 2021г. ще ви изненадам с нещо, което мисля засега да оставя в тайна. Ще се радвам след като се състои да ви споделя.

13.Кой е най-големия ти успех,който си постигнала в модата?
-Изключително щастлива съм с осъществяването на всеки един от моите ангажименти, тъй като конкуренцията е огромна, особено в чужбина. Пътувала съм на различни места като Шанхай, Банкок, Болоня, Милано, Париж, работила съм за брандове като Moschino, Love Moschino, Dsquared2 и др. Снимала съм десетки каталози, списания, както и световно известния сайт YOOX. Била съм многократно на котешката пътека, а тази година – на пролетната корица на сп. Сватба.

14.Какво е да дефилираш за световни брандове като moschino и dsquared2?
-Чувството е неописуемо, адреналина е огромен. Винаги съм много развълнувана преди даден ангажимент, тъй като знам колко много хора има, които гледат мен, независимо дали съм на котешката пътека, фотосесия или шоурум особено, когато дадения бранд е световноизвестен. Нямам право на грешка, защото тя може да ми коства много. Опитвам се винаги да давам максимума от себе си и да представя дадения продукт по възможно най-добрия начин. Чувствам се удовлетворена от себе си, когато хората ръкопляскат след всяко дефиле и клиентите са доволни от работата ми.

15.Как се роди страстта ти към модата?
-Още от малка обичам много да се снимам, да позирам пред камерата и да гледам модните канали. Винаги съм си мечтала да бъда на мястото на моделите от екрана. В началото всичко стана като на шега, но с течение на времето нещата ставаха все по-сериозни, а ангажиментите и пътуванията ми се множаха.

16.Ако не се занимаваше с мода, какво смяташ че щеше да работиш?
-Когато започнах да се занимавам с мода, не можех и да си помисля за друга работа, друга алтернатива след като приключа с моделството. С времето обаче в мен се зароди интересът към недвижимите имоти. Работя по въпросът и се надявам съвсем скоро да ви изненадам с нещо ново, а именно да започна в тази сфера и да пожъна още повече успехи.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар