Промените в Наредбата за годишни технически прегледи вече са в сила

Промените в Наредбата за годишни технически прегледи вече са в сила, напомнят от Съюза на българските автомобилисти. Една от промените е свързана със стикера за периодичен преглед, който досега беше поставян в долния ляв ъгъл на предното стъкло. Според новостите в наредбата знакът вече трябва да бъде поставен в средата на горната част на предното стъкло. Някои шофьори остават изненадани, тъй като според тях това ще пречи на видимостта им. Идеята е, че скоро ще има нови стикери, които ще съдържат повече информация за автомобила. Поставянето им в горната част на стъклото ще помогне камерите по-лесно да разчитат информацията от стикера. Промяната се прави заради новите стикери, които обаче към момента липсват. Те ще бъдат готови в началото на следващата година, обясни Пламен Никофоров от СБА-Варна, предаде Радио Варна.

Все още не е ясно дали новият вид стикер ще оскъпи техническите прегледи. Според Никифоров, това ще стане ясно, когато започне доставката на знаците на технически прегледи от ДАИ.

Новите текстове гласят още, че дубликат на знак за периодичен преглед не се издава.

Още една новост предвижда, когато автомобилът е с два вида гориво, при годишния преглед замерването на вредните емисии вече да се прави и на двата вида гориво.

Още за новостите, чуйте в разговора с Пламен Никифоров

Източник:www.chernomore.bg

 

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар