В Международния ден за борба срещу насилието над жени, театърът на НБУ отправя покана за онлайн събитие. Темата е свързана с битката за НЕнасилие. 

ПОКАНА

Theatre & debate:

25.11.2020 г. от 18:00 ч.

„СПОДЕЛИ, ЗА ДА РАЗКАЖА“– интерактивна театрална акция за Правата на Жените и битката за НЕнасилие. Платформа Артисти за НЕнасилие стартира своя едногодишен проект „Календар на Емпатията“ 2020-2021.

Водещ на събитието: Мартина Апостолова, носител на наградата „Shooting Stars Berlinale 2019“ за ролята на Ирина в едноименния български игрален филм.

– Събитието стартира с представяне на партньорите на проекта.

– Актрисата Мартина Апостолова дава думата на Диана Видева, психолог, член на Управителния съвет на Асоциация „Деметра“, член на Европейска анти-трафик платформа на гражданско общество – https://demetra-bg.org .

– Ще чуете разговор в ефир с актьорът Ованес Торосян, който разказва за своята работа по изпълнение на документален монолог на 18-годишно момче, станало свидетел на насилие в дома си. Ще видите откъс от участието му като гост-актьор в проект „ПРЕМЪЛЧАНОТО РАЗКАЗАНО-пътуващасцена“, част от културната програма на „Пловдив 2019 – Европейска столицана културата“.

– Режисьорът Нина Димитрова, невероятният майстор на комедията, носител на редица национални и международни награди, ще прочете документален монолог на жена, станала жертва на тормоз в дома си и добави на живо коментар за вас.

#СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ НАС!

#Гледайте ни само с един клик:

Въпроси към участниците може да задавате чрез платформата sli.do като изпишете: #25November

Статистика на МВР, представена на Mediapool по Закона за достъп до обществена информация показва: 

За последната година, убийствата на жени,извършени от съпрузи, партньори и близки роднини са 33. Всяко трето умишлено убийство в България е на жена в дома и, всяко пето- от ревност.

Бъдете с нас само с един клик от вашия компютър!

Вашият коментар