Катерина Борисова е мениджър в „Демира Инвест“. За фирмата разказва, че е започнала дейността си с електро изграждане. След години упорит труд името ѝ става ивестно и „Демира Инвест“ разширява дейността си. Постепенно обхваща и останалите звена от сектора и започва да предлага нови услуги на своите клиенти. Също така участва като главен подизпълнител на знакови дружества. Освен мениджър в ,,Демира Инвест”, Катерина се занимава и с интериорен дизайн,а от една година шие авторско спално бельо с най-висок клас сатен,който е съчетан с различни орнаменти. През октомри месец Катерина спечели приза ,,Строителен предприемач” от престижните награди ,,Знаменитост на годината”2020.
Ето как отговори тя на специално зададените въпроси от сайта Bulgarianews.bg.


1. Ако можеше да върнеш времето назад, какво би променила?

– Нищо.Ако променя нещо било то и малко,може би сега нямаше да водим този разговор.

2. Хорското мнение оказвало ли е влияние върху теб?

Преди да ,сега не .Хорското мнение и вслушването в него е нож с две остриета.

3. Ако можеше да промениш нещо в света, какво щеше да е то?

Различния  поглед върху етносите, религиите ,пола….Бих искала да се приемаме такива каквито сме.Да няма това разделение между хората

4. Какво ще кажеш на хората, които не вярваха, че ще успееш и ще стигнеш дотук?

Ще им пожелая щастие и личен комфорт.

5. Каква е тайната на успеха ти?

Не се считам за успяла ,винаги търся още нещо от себе си.Вярата и ината, които притежавам.Аз трудно се отказвам и не вярвам в невъзможното. Според мен всичко е възможно.

6. Каква е твоята рецепта за щастлив живот?

– Когато намеря тази рецепта ще я споделя.Щастието е на всякъде около нас.Здравето на нас и близките ни е щастие,преживяните мигове с децата ни са щастие.Щастие е всяка глътка въздух, колкото и клиширано да звучи.Трябва да осъзнаем ,че не сме вечни и сме на тази земя много за малко.Тогава ще сме по-щастливи.

7. С какво искаш да те запомнят хората?

Не държа да ме запомнят.Ако съм била полезна с нещо ще се радвам да го помнят.

8. Има ли нещо, за което съжаляваш?

Може би да,има.

9. Попречи ли Covid-19 на твоята работа?

По-скоро не .Успях да подредя много от мислите си и плановете си за нещата.

10.Откъде ти дойде страстта към интериорния дизайн?

От много малка аз имам страст към ремонти ……По едно време ги правех сама с помощта на сестра си.Харесвам промените в къщи и винаги съм провокирала ремонти в дома си.Следя всичко свързано с обзавеждане, тенденции ….. не само на нашия пазар. Уважавам и следя работата на мой колеги.Аз също имам идоли в тази сфера…,харесвам Карим Рашид например с неговата представа за форми и пространства.

11.Какво би казала на младите,които тръгват тепърва да се занимават с твоята професия.

С коя точно,аз имам интерес към доста неща.Ще им кажа да не забравят за себе въпреки всичко.Да подредят внимателно приоритетите си.Да бъдат готови да видят и трите страни на монетата (защото тя не е само с две лица)

12.Какво да очакваме от теб през 2021г.

– Нов продукт

13.Наскоро получи награда в категория ,,Строителен предприемач” от престижните награди ,,Знаменитост на годината”,какво значи това за теб?

Отговорност.Признателност също….

14.Започна да произвеждаш авторско луксозно спално бельо,а това откъде дойде?Разкажи ни повече?

Идеята ми дойде, докато чертаех един проект.Търсех нещо, което не можех да намеря и реших просто сама да си го направя.Стори ми се ,че ще се хареса и на други хора и просто видях,че тук не се предлага.Доста магазини за спално бельо разгледах и не намерих това което ми трябваше и си представях.Седнах и начертах това за което си мислех,бях сигурна ,че ще се получи много добре. Така и стана,аз не можех да продам първия си комплект, защото просто не исках да се разделям с него.

15.Как започна да се занимаваш със строителна дейност?

– Не ми е било мечта,преди години баща ми се занимаваше доста осърдно с това и стана така ,че поради обстоятелства, някои трябваше да поеме неговите ангажименти. Понеже в семейството ни нямаше друг мъж ,тази чест се падна на мен.В последствие се запознах и със съдружника си,с който работя до момента.

16.Ако не се занимаваше със строителна дейност и интериорен дизайн, какво смяташ че щеше да работиш?

Много пъти съм си го мислила …Нямам нещо с което имам проблем да се занимавам.Просто това усещам най-близо до себе си .Не съм човек които се ограничава.Според мен човек трябва да бъде гъвкав .

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар