За 10-та поредна година Самекс ЕООД, представител на веригите KFC и NORDSEE  и Български Червен Кръст (БЧК)  стартират съвместна Коледна благотворителна кампания в полза на програма „Топъл обяд“ в училище.

Даренията до момента чрез отчисления от продажбата на собствени продукти и дарения от клиенти са в размер на 490 178 лв., с които са осигурени над 245 000 безплатни обяда за деца от социалнослаби семейства.

Периода на кампанията е от 12 ноември 2020 г. до 6 януари 2021 г. , като лужителите във веригите ресторанти в цялата страна отново ще набират средства за осигуряване на безплатна топла храна в училище на деца от в неравностойно положение – сираци и полусираци. За поредна година кампанията ще бъде подкрепена и от Лудогорско пиле, партньор на KFC.

До момента Програма „Топъл обяд“ е предоставила безплатна храна в училище общо на 19 034 деца, като за настоящата 2020/21 г. те са 1 473.

От утре (понеделник) 16 Ноември 2020 г.,  стартира второ издание на кампания на KFC съвместно със Центъра за Спешна Медицинска Помощ (ЦСМП) в гр. София, която цели да подкрепи българските медици, които са нашите герои на първа линия и които ежедневно оказват помощ на стотици хора в битката с COVID-19.

През пролетта, в разгара на първата вълна бяха предоставени 500 „Бокс Меню“-та, като тази седмица се очаква броят да бъде по-голям. През всеки ден от седмицата- от понеделник до петък, ще бъдат доставени над 120 менюта за служителите на смяна.

По този начин подкрепата ще достигне до всички служители в центъра.

Facebook Comments Box

By Бойко Манев

Бойко Манев е ескперт в областта на туризма с над 20 години стаж в градски и морски хотели. Има над 50 успешно проведени обучения с над 1000 участници в България, Чехия, Белгия и Казахстан. Познат е също и с книгата си „Щом аз мога и ти можеш“, на издателство Сиела, която излезе през 2015 г. Книгата придоби популярност с това, че е първата книга в стил приложна психология, книга за успеха, написана от българин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com