“Знаменитост на годината”2020 определено бе едно от малкото събития, които успяха да се състоят през 2020-та година на територията на България. Бляскавата церемония отличи куп популярни личности, които всеки ден допринасят за развитието на нашето общество.

Един от призовете бе връчен на доцент Милена Георгиева, която получи награда в категория “Наука”,а наградата бе връчена от Ники Кънчев. Милена Георгиева е доцент по молекулярна биология и магистър по клетъчна биология. Интересите на Милена са в сферата на молекулярна биология и генетика, енергетика, както и съвременната биомедицина. Автор е на над 50 научни публикации в рефинирани международни издания.

Освен всичко това, Милена Георгиева е ръководител и участник в редица научно-изследователски проектикъм национални и международни финансиращи агенции. Милена е научен консултант към международната “Enago academy”, която има за цел да подпомага учените по цял свят със съвети за академично развитие. Тя популяризира науката в България с участия в радио и телевизионни предавания.

Доцент Милена Георгиева в редовен гост лектор на престижни форуми като “Софийски фестивал на науката”, Фестивал “Свободата да бъдеш”, Форум “Медикус -Нестле” и много други. Лектор е на платформата TED. Милена Георгиева е научен консултант на най-голямата тъканна био банка за стволови клетки ,,Биорегенерация”.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар