Софийският градски съд разпореди „Републиканци за България“ да бъде вписана в регистъра на политическите партии. Съдът прие, че всички документи за учредяването на партията са изрядни.

По искане на адвоката на Цветан Цветанов Вероника Тодорова съдия Мирослава Кацарска обяви решението си в съдебната зала, съобщиха от партията. 

Софийската градска прокуратура беше представлявана от прокурор Милен Ютеров, който заяви, че са спазени всички законови изисквания и са налице всички предпоставки за регистрацията на новата партия.

Очаква се решението да влезе в сила след седмица.

Структурите на „Републиканци за България“ се изграждат с бързо темпо, за нас беше важно с оглед на процеса днес да имаме решение, така че да спестим време с връчването“, коментира Виктор Серафимов, член на Изпълнителния съвет на партията.

„Съдът счете да уважи молбата ни, със съгласието и на прокуратурата, която нямаше абсолютно никакви възражения относно документите, предоставени по Закона за политическите партии“, каза Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар