Структурите на СДС в Пловдив и областта се присъединяват към проекта на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на Цветан Цветанов и членове от СДС като координаторът на Южен централен район Георги Пилев и ексдепутатът Никола Хаджийски, които вчера обявиха, че ще се включат в „Републиканци за България”.

Той уточни, че партньорство може да бъде правено с всяка политическа сила, която застава зад евроатлантическия път.Цветанов уточни, че в ГЕРБ има много стойностни и качествени симпатизанти. Попитан защо нито един активист на ГЕРБ от Пловдив няма в неговия проект, той отговори, че хората с власт ги притискали да не ходят.

Цветанов благодари на Иван Тодоров, българин живеещ над 30 години в Чикаго, който дълги години е работил за съхраняването на българските ценности на територията на САЩ и българската общност. „Един човек, с който имах възможност да се запозная в Чикаго може би преди 4 години, той потърси контакт с мен и застава твърдо в подкрепа на „Републиканци за България“. Това, което той ще заяви пред вас и ще направи и пред нас е, че ще направи дарение с възможност да ползваме негова наследствена къща за офис на „Републиканци за България“. Това е начинът, по който искаме и българите живеещи в чужбина да бъдат част в тази промяна, от която всеки един се нуждае“.

Цватанов каза, че иска да възприемат „Републиканци за България“ не като проекта на Цветан Цветанов, това е проектът, който обединява център-дясно мислещите български граждани. „Това е проектът, който няма да бъде лидерски, защото това са основните мотиви на напускащите останалите партии. Искаме да има реален политически живот“. Лидерът на „Републиканци за България“ подчерта, че иска да има реален политически живот, затова ще има изпълнителен съвет от над 30 души.

Попитан защо в политическия му проект досега няма изявени активисти от ГЕРБ от града Цветанов заяви, че: „Нито съм търсил Иван Тотев, нито той мен. Искам да помоля кмета на Пловдив и всички, които имат лостове за въздействие върху хората, да не го правят. Вече има такива опити„.

По-късно кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори на Цветанов и каза: „Досега в работата си на държавен и общински служител никога не съм се интересувал от партийната или религиозната принадлежност на колегите.“

„Това изявление ми звучи като извинение на Цветан Цветанов за бъдещия неуспех на неговата партия. В Община Пловдив не се водят разговори за политика. Единствената партия, която ме интересува, е ГЕРБ и, мисля, че съм доказал моята съпричастност с нея“, подчерта Здравко Димитров.

Той напомни, че управлението на държавата и общините минава през избори и всяка политическа сила, която има намерение да управлява, трябва да печели доверието на избирателите с идеи и програми, но не и с неоснователни обвинения срещу други партии и коалиции.

Според Цветанов най-работещата структура на СДС била именно в Пловдив и областта. Новите му съюзници пък обещават да влеят 300 души към „Републиканци за България“.

„Всички, които припознават целите и идеите ни, са добре дошли“, добави Цветанов и уточни, че той е потърсил Георги Пилев.

По думите му в инициативния комитет на „Републиканци за България“ са само между 4 и 7% от общо 120 души, бивши членове на ГЕРБ.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар