За дванадесети пореден път бяха раздадени наградите „Мисис Дама на годината“.Организатор и продуцент на наградите са агенция „Феймъс“ и “Mrs. Universe Ltd.” в лицето на Меги Савова.. На церемонията бяха отличени най-заслужилите дами за 2020 г. в различните категории. В категория „Кауза“ наградата получи адв. Мария Янева.

За никого не бе изненада, че този приз бе връчен именно на Мария. Тя е юрист по професия, но освен това е и председател на фондация „Искам бебе“, известна с каузата си „За повече деца на България“. Това е организация с нестопанска цел, регистрирана в полза на обществото. Основната задача на „Искам бебе“ е да постави на обществено внимание проблемите за репродуктивното здраве на семействата в България.

„Искам бебе“ организира регулярни информационни кампании в цялата страна и привлича много съмишленици за каузата си, сред които местната власт, местния отговорен бизнес, медии, общественици. Фондацията вече е помогнала за организирането на над 45 общински програми за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България и продължава да го прави и да носи щастие.

На церемонията адв. Янева присъства със своето семейство, пиара и продуцент Християн Гьошев, както и приятели. Всички те бяха неотлъчно до нея през цялата вечер и се вълнуваха заедно с нея. Наградата ѝ бе връчена от Славка Занева. Мария не скри радостта си от оказаната ѝ чест.

Благодарение на неуморната работа на адв. Янева в „Искам бебе“ десетки български двойки с репродуктивни проблеми вече са се сдобили с мечтаното си детенце. Освен дейността си във фондацията Мария е и председател на Софийския арбитражен съд. Тя е пример за младите хора с отговорността си към обществото, енергията, която впряга във всичко, което прави, и нестихващото си желание да върши добро.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар