Трябва да има проект, който да защитава евроатлантическите ценности и да не бъде популистки, а с действия и резултати. Това каза Цветан Цветанов в ефира на bTV по повод учредяването на новия политически проект „Републиканци за България“.

„Това може би ще бъде първият национален проект, който ще даде представителност още от самото начало на всички етнически групи“, каза Цветанов.

По думите му етническото противопоставяне е грешно за държавата.

„Целта ми е да обединим всички демократично мислещи десни избиратели. Да покажем, че един национален проект може да бъде проект на всички независимо от тяхната възраст. Хората да бъдат качествени, образовани и професионално реализирали се“, обясни още Цветан Цветанов.

Той поясни, че тази партия няма да бъде лидерска, а функция на решенията, които ще се обсъждат.

Цветанов коментира протестите и ексцесиите, до които се стига. Според него хора, които искат това статукво да се запази, са вкарали провокаторите в протестите.

„Много бързо и адекватно трябваше да се реагира, защото има методи, с които да изведеш индивидуално всеки един от тези провокатори. Нямаше да се стигне до консолидация на тези провокатори, след което те изчезнаха. Всъщност бяха задържани невинни хора и пострадаха полицаи. Полицаите бях жертва на разпорежданията, което даваше висшето професионално ръководство“, на мнение е бившият вътрешен министър.

Той направи и оценка на управлението на ГЕРБ.

„Липсата на прозрачност в управлението. Това, което се случва с тези допълнителни 5 милиарда лева – някой иска тези средства да бъдат усвоявани по-бързо, защото знаят, че в следващите правителства ще има тежки процеси и тежки политически решения, за да се правят и реформи“, коментира Цветан Цветанов.

„Това, което имаме за последните 10 месеца, е най-големият срив, който ГЕРБ е получавал през всичките тези години. Пострадаха много от истинските симпатизанти на ГЕРБ, които бяха сложени под общ знаменател“, допълни той.

Във връзка с „Апартаментгейт“ Цветанов заяви, че е бил коректен и е постъпил правилно.

„Знаех, че сценарият за моето дискредитиране беше направен година и половина преди това. Исках да няма никакви съмнения в проверките, които трябва да бъдат извършени. Знаех, че аз повече в ГЕРБ надали ще мога да остана при тази среда на работа“, коментира Цветан Цветанов.

Той даде пример с това, че шест месеца педи евроизборите Харизанов се е хвалел, че ще поеме функциите му в партията като организационна дейност.

„Томислав Дончев също е споделял, че има желание да бъде зам.-председател на партията. Аз преглътнах всичко. Знаех, че всичко това върви като процес, но исках да постигна поредната победа като председател на предизборния щаб и тогава да отида при Борисов, да му заявя всичко и да споделя моите решения“, обясни Цветанов.

Източник: TOPNOVINI.BG

Facebook Comments Box

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com