Върховна касационна прокуратура разпореди на административните ръководители на апелативните прокуратури осъществяването на ефективен контрол и активизиране на районни и окръжни прокуратури по предприемането на действия срещу разпространението на наркотични и упойващи вещества в районите около училищата в страната. Действията ще бъдат съвместно с МВР.

Разпореждането е във връзка със заповед на главния прокурор Иван Гешев от 4 март по създаването на организация между съответните прокуратури, областните дирекции на МВР и териториалните им структури по разкриване и разследване на престъпления с предмет наркотични вещества.

Наблюдаващите прокурори следва да осигурят приоритетно и срочно приключване на образуваните досъдебни производства в резултат на извършените проверки.  

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар