С отворено писмо до Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия на партията са се обърнали членове на общинската организация на ГЕРБ в Бойчиновци. В него 25 човека изразяват волята си да бъде прекратено членството им в партията. В писмото се казва, че като демократи и хора с активна гражданска позиция се чувстват принудени да подадат оставките си, става ясно от медийни публикации и потвърждение от наши източници.

„ГЕРБ не е само име, ГЕРБ е идея. Тази идея е нашата идея. Всички ние осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е грубо и безпрецедентно потъпкване на ИДЕЯТА ГЕРБ.

Ние, които сме Ваши избиратели, ние, които с лицата и работата си в годините работихме, за ПП ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност и лоялност, законност и достойнство са само думи от основополагащия документ на партията – Устава.

Ето какво още пишат те:

В Бойчиновци на местни избори 2019г. до сега съществува проблем. ПП ГЕРБ не се съобрази с проведеното номинационно събрание през 2019 г., и регистрира човек с 17 гласа, пред кандидат,който е общински ръководител на партията и има 168 гласа. Общинският ръководител Светлин Сретениев е един от създателите на ПП ГЕРБ за община Бойчиновци и четвърти мандат кмет.

През всичките години той е привлякъл над 280 члена в структурата на ПП ГЕРБ, а в крайна сметка, той беше отхвърлен от Вас. Срам!

Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ И в медиите. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и документи, които не доведоха до никаква промяна.

Нашето недоволство ескалира, след като на 26.08.2020 г. от 18:00ч. на летището в с. Ерден, бе проведено тайно събрание, организирано от малка част членове и не членове събрание. Същото не е обявено никъде, както пише в устава на ПП ГЕРБ, не са поканени всички членове. На същото не легитимно събрание проведено от съмнителни личности, е сменено общинското ръководството. Позор.

Не можем да продължаваме да бъдем членове на Общинска организация“, пишат още в писмото до Борисов.

Сред изтъкнатите мотиви за изборът им да напуснат са: Погазване на принципа на доброволност за членуване; погазване на принципа за свобода на избора; незачитане на Конституцията на Р.България и Устава и ценностите на ПП ГЕРБ, които са приели; подмяна на вота им; криминално поведение и смяна на ръководителя на структурата; погазване на честта и достойнството им.

Настоящото писмо е подкрепено с 25 молби за напускане на членството ни в ПП ГЕРБ и техният брой ще расте.

Източник: Actualno.com

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар