Бивши кметове на ГЕРБ напуснаха партията, за да станат част от новата формация на Цветан Цветанов. А доскорошната дясна ръка на Бойко Борисов е готов да разговаря с всички партии с десни убеждения.

„Разговорите, които правя през последните няколко месеца, е да намеря съмишленици, които са за евроатлантическата насоченост на проекта, който правя. Водя разговори както с представители на ГЕРБ, които напускат партията, така и с хора от целия политически спектър – в център/дясно“, каза Цветанов Цветанов в интервю за Bulgaria ON AIR.

По думите му в последните месеци хората получават сериозно разочарование.

„Много от тези хора, които са честни и с капацитет, представители на ГЕРБ в местната власт или в други области на страната, имат необходимите качества, но виждат, че всичко, което беше създадено през годините… за много кратък период ГЕРБ се превърна в най-мразената партия. Което е абсурдно и толкова голяма политическа грешка на тези, които днес управляват партията и тези, които управляват държавата“, допълни бившият втори в ГЕРБ.

 

Според Цветанов тази грешка се дължи на загубата от реалността.

„През всичките тези години, участвайки активно в стария политически проект, аз бях човекът, който първо носеше отговорност, имах постоянно комуникация и решавах проблеми, които те поставят както на местно, регионално, но така и на хората, които са присъствали както на приемни дни като депутат, така и на срещите, които съм правил в цялата страна“, подчерта той.

Цветанов коментира, че структурирането на една партия е много къртовска работа. „Правителството изцяло се отклони от управленския си стил, който имахме в първия мандат и когато аз бях депутат в изпълнителната власт“, категоричен е Цветанов.

„Процесът и спиралата, в която влезе ГЕРБ, тази промяна на поведението при тези обществени констатации и протестите отвън – партията ще загуби страшно много. Прогнозата, която аз мога да дам е, че те ще получат под 500 000 гласа. А колкото по-дълго управляват – те могат да паднат и доста под тези гласове“, каза още основателят на „Републиканци за България“.

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар