В навечерието на празника на столицата, на 15 септември, от 19.00 ч., Платформа А6– новото място за събития на открито до НДК, ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители, за да отпразнува Х-тото юбилейно издание на фестивала за поп и рок музика „София 2020„.

Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда, отличие на името на рок легендата Петър Гюзелев, специална награда на медиите и награда за цялостен принос в българската музика.

Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена чрез eсемес на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен. Средствата са в полза на благотворителната кампания на Столична общинаНека бъдем по-добри“ в подкрепа на информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме„.

Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е със специален поглед към още една обществено-значима кауза – подкрепа на българския туризъм. Тази година, с партньорството на Министерството на туризма, събитието ще презентира чрез видеоматериали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната.

Слоганът на Х-тото юбилейно издание на фестивала е „Ела, виж ме, чуй ме, открий ме – моята България!“, за да насочи вниманието на цялото ни общество – и не само, към уникалните ритми, традиции и великолепието на нашата страна. Гала вечерта ще представи и рецитал с ретроспекция на изпълнения на песни, получили големите награди на фестивала през годините.

Като организатори и творци е важно да съхраним и подкрепяме българската поп и рок музика като посланик между поколенията, в изпълнителя на музиката да възпитаваме чувство на отговорност, ред и дисциплина на духа и творчеството, а като граждани да бъдем съпричастни и чувствителни с проблемите на обществото ни, защото всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър! С творчеството и музиката заставаме в подкрепа на благотворителната кауза и казваме „Нека бъдем по-добри„, подчертават от екипа на събитието.

Фестивалът за поп и рок музика „София 2020“ е част от календара на културните събития на Столична община. Той се организира от Столична община и сдружение „Спринт Продакшън“ с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация (БМА) и сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП).

Повече информация – на:

www.sofiasong.bg

Facebook Comments Box

By Християн Гьошев

Християн Гьошев е главният редактор на сайта Bulgarianews.bg. Автор е на редица материали, отразяващи светския живот в България. Пиар е на едни от най-популярните светски личности, както и на няколко от най-уважаваните бизнесмени. Собственик и организатор е на светските награди ,,Знаменитост на годината” и на конкурси за красота и е инициатор на множество благотворителни и културни събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Bulgarianews.bg

Харесайте нашата фейсбук страница!


This will close in 15 seconds

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com