Първите да епизода на новото TLC риалити предаване „Имението на зрелите жени“ вече са зад гърба ни, но въпросите и емоциите, които повдига шоуто, тепърва нарастват. „Имението на зрелите жени“ шокиращо събира майки и синове на романтична дестинация, за да открият любовта в лицето на нечий чужд роднина. Форматът повдига един много важен въпрос – не самите участници и подбора им е толкова обезпокоителен, а това, как травмите в миналото  движат избора ни или поведението ни при търсене на партньор. Както и наболели тенденции в американското общество.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=KeNxvKFhMKM

Кои са Лиза и Райън Уилкокс? Едва втори епизод и участниците се сбогуваха с първата елиминирана двойка майка и син – Ейприл и Рики. „Имението на зрелите жени“ получава обрат в сюжета, след като екипът на TLC представи новото роднинско дуо. Някои от участниците не са много доволни от пристигането им, почувствали заплаха, че крехките стартиращи отношения, могат да бъдат разклатени от появата на нови хора в имението.

Лиза Елизабет Уилкокс е 58-годишна актриса, бивш модел и дизайнер, родена в Колумбия. Тя е известна с ролята си на Алис Джонсън в „ Кошмари на Елм Стрийт “. Определя се като привлекателна, забавна и общителна. Лиза се интересува от млади мъже и е излизала със седем години по-малък от нея.  Докато Лиза е твърде открита в социалните медии, нейният син Райън е точно обратното. Райън работи в две тотално различни сфери – обича да рисува и композира класическа музика и в същото време е софтуерен инженер. Той е доста по-сдържан и пазещ личния си живот.

Най-неудобният аспект, който „Имението на зрелите жени“ разкрива, не са профилите на участниците му, а една обезпокоителната тенденция, която лежи в сърцевината на шоуто. Реалити форматът обръща внимание на вкоренен в семейството в някои западни общества проблем – страхът от реализация и рестарт на живота. Според данните от преброяването в САЩ от 2022 г. 19% от мъжете на възраст 25-34 все още живеят с родителите си. Синовната преданост към майката е на мода, а в същото време все повече жени над 40 са в етап на рестарт на живота си и са отворени да срещнат любовта отново, с надеждата да не повтарят грешки от миналото.

Не е изненада, че основната драма в „Имението на зрелите жени“ е от искрите, които прехвърчат между майките и тяхното потомство и че отношенията майка-син доминират в шоуто.  Ако гледаме отвъд жълтия привкус и скандала, ще научим детайли от миналото на дамите, които ги мотивират да търсят любов. Енергичната бивша балерина Пола, която се мести от от Мексико в Маями, губи съпруга си в автомобилна катастрофа, когато децата им са били много малки. „Реших, че ще живея щастливо“, казва Пола, „и просто ще продължа напред!“, допълва тя.

Шарлийн, която идва от Ню Джърси и сега живее в Холивуд, скърби за дъщеря си, която почива преди по-малко от година само на 27 години. Това е ужасно разкритие, но Шарлийн се опитва го направи с усмивка. „Правя това за Ашли по няколко причини.“, коментира тя участито си в реалитито „Тя иска да бъда щастлива. Знам, че би искала да бъда влюбена.“.

Всяка от жените в шоуто има своите травми от миналото и всяка носи емоционалност, която е отвъд скандалния й вид или поведение пред камера. Дали обаче този експеримент на TLC ще минимализира или ще извади на показ още повече травмите, тепърва предстои да разберем.

Майки и синове от „Имението на зрелите жени“:

ЛИЗА и РАЙЪН

ШАРЛИЙН и ХАРИСЪН

ШАНЪН и РАЙЪН

СТЕФАНИ и БИЛИ

СOЙОНГ и ДЖИМИ

ПОЛА и ХОСЕ

КЕЙЛИ и ДЖОУИ

ЕЙПРИЛ ДЖЕЙН и ГАБРИЕЛ

 

Вашият коментар