Днешното ми интервю е с носителката на наградите Мисис България Свят 2018 и Мисис Евпроейски Съюз 2019, а именно очарователната Яна Средкова. Какво сподели тя пред мен и как се е променила от последното ни интервю, можете да прочетете в следващите редове.

Яна, здравей. Благодарв ти че прие поканата ми за интервю. Как си, къде те хващам?

– Здравей! Благодаря и аз, че отново имам възможността да бъда твоя гостенка!
Намираш ме в движение и по задачи, както всеки ден. Знаеш, че при мен динамиката е водеща! (усмихва се)

Неотдавна бяха едни от най-светлите и семейни празници. Как, къде и с кого ги прекара?

– Да, Коледа е един от любимите ми празници. Като всяка година и сега, бях със семейството си и Слава Богу, всички бяхме здрави! На тези празници не обичам да пътувам, затова бяхме на спокойно в София.

Постави ли си цели за тази година?

– Разбира се! Аз съм сигурна, че всеки един от нас си поставя цели, както в личен така и в професионален план и се стреми към изпълнението им!

Наближава празникът на влюбените.. Имаш ли по-специални планове?

– Аз много не го празнувам този празник. Отделно че и бившият ми съпруг е роден на тази дата и винаги вниманието е било насочено към него в този ден, но сега ако пък някой реши да ме изненада и зарадва, разбира се ще приема! (усмихва се)

Зрителите на една от най-гледаните телевизии „НОВА“, успяха да се докоснат до теб в новият сезон на „Черешката на тортата“. С какви чувства си от участието си в предаването?

– Еххх, да! Това беше една моя дългогодишна мечта, нещо към което се стремях доста дърго време и съм изключително щастлива, че стана реалност! Изживяването и емоциите си заслужаваха! Срещнах и много нови хора, с които се сприятелихме и сега даже се чуваме и си пишем. Беше наистина много емоционално за мен преживяване.

Неотдавна, ти стана жертва на хакерска атака и вече си с нов профил в Instagram.. Разкажи ми повече за ситуацията.

– Това беше наистина изключително неприятен момент за мен, защото се случи по време на коледната кампания и приготовленията на купища менюта, бисквити и какви ли не печива. И в това време се налагаше и да отговарям на мои близки, приятели, хора които ми симпатизират какво се случва с мен, с живота ми и с какво съм започнала да се занимавам! Адски неприятно! Отделно че въппосните хакери, си позволяват да качват на сторита и мои снимки и въобще ми откраднаха самоличността! Ще се боря по съдебен път, да бъдат спрени, защото тази грозна практика може да довнеде до неприятности на още много хора.

Уведоми ли съответните органи за случая?

– Писахме мейли, но както ти казах ще прибегна до адвокат.

При последното ни интервю, ти ми каза че си загърбила личният си живот. Успя ли да намериш баланса?

– Още се балансирам, но поне не съм в депресията в която бях изпаднала. Доста по- уравновесена и спокойна се чувствам. (усмихва се)

Продължава ли да те влече киноиндустрията?

– Ооо, да! Това наистина е велика сила! Дано съдбата отново ми предостави възможността да се докосна до това изкуство.

Чувстваш ли отговорност като носителка на толкова титли да даваш пример на младите момичета?

– Искам да бъда пример и се стремя да давам такъв добър. На младите подрастващи. Да бъдат стойностни и да вярват в себе си и възможностите си, да не се подценяват и да имат реална преценка за себе си!

Преди броени дни се слущи голяма трагедия в Турция – земетресението, което взе много жертви и нанесе щети. Била ли си в Турция и какви са впечатленията ти?

– Това наистина е ужасяваща трагедия! Горките хора, наистина хиляди жертви и хиляди разбити човешки съдби! Незнам само защо сме устроени така човеците, че разбираме колко сме крехки, колко сме нищожни пред майката природа. Дано такива катаклизми, ни научат да сме по- добри и по истински и да ценим живота. Няколко пъти съм ходила в турция, много красива държава. Държава с богата история!

Горният ми въпрос е свързан и с това, че си участвала в безброй благотворителни събития. Вземаш ли още участие?

– След Ковид не съм правила сериозни благотворителни кампании, но пък винаги ако имам възможност гледам да помогна на някого в нужда.

Кое е нещото, което те грабва в хората?

– Искреноста и способността да можеш да се заявиш пред човека отсреща, кой си. Това са незаменими качества!

Какво никога не би простила?

– Да ти кажа аз съм доста обидчива и поради тази причина и трудно прощавам и елементарни постъпки.. по-скоро ще ти кажа, че ме отблъсква лицемерието в хората.

На какво те научи живота?

– Живота учи всеки ден на нещо. Къде с добрия тон, къде с някой друг житейски шамар.. но се опитвам да се уча от грешките си и да не ги повтарям. И в работата и в личните отношения.

Кое е твоето мото в живота?

– Ако желаеш нещо от душа, няма как съдбата да те ти предостави възможност то да стане реалност. Това е което ме води.

Какво би казала на Яна от преди 10 години?

– Никога не съжалявай, за който и да било ден в живота си. Добрите дни ти носят щастие, а лошите – опит. И двете са важни в живота. Всичко е Божия благословия.

С какво искаш хората да те запомнят?

– С усещането ми за борбеност и хъса че никога не се предавам лесно.

Кое е първото нещо,за което мислиш когато отвориш очи? 

– Благодаря на Господ, че съм жива и здрава.

Благодаря ти за това, че за пореден път бе себе си и направихме това интервю. Какво ще пожелаеш на теб самата и какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– И аз ти благодаря! Пожелавам на всички да са здрави, да са здрави семействата ви и да вярвате винаги и на първо място в себе си!

Вашият коментар