• Revolut разширява своето криптопортфолио с нова функция, предназначена да донася награди на клиентите – Стейкинг
  • Новата функция е достъпна за клиентите в Обединеното кралство и ЕИЗ и стартира с четири токена (Ethereum, Cardano, Polkadot, Tezos)
  • Revolut планира да добави и други токени, достъпни за стейкинг (залагане), от своето портфолио с близо 100 токена

Revolut, глобалното финансово суперприложение с над 25 милиона клиенти по света, стартира новата си криптофункция – Стейкинг – в Обединеното кралство и ЕИЗ и прави поредната крачка към мисията си да изгради първото финансово суперприложение за всичко, свързано с парите.

 

Новата функция отключва допълнителни облаги за клиентите, инвестиращи в криптовалута с Revolut, с възможността да печелят награди за определени токени (Ethereum, Cardano, Polkadot и Tezos). Наградите ще се предоставят в собствените (нейтив) токени. Клиентите могат да стейкват (залагат) наличните си криптобаланси за тези токени или да закупят и след това да стейкват баланса на един или няколко от четирите токена. Наградата е въз основа на стейквания им баланс. Възнаграждението, честотата и необходимото минимално време за стейкинг се различава според токена[1], като клиентите могат да спечелят до 11,65% ГПД[2].

 

Предимството на стейкинг с Revolut се състои в гладкия и интуитивен процес – клиентите могат да заключат допустимите криптотокени само с няколко стъпки. В зависимост от токена, те могат да продължат да стейкват и да печелят награди или да премахнат баланса си от стейкинг и да притежават, харчат свободно, превеждат или продават своите активи. Както всичко, свързано с криптовалутата в Revolut, стейкингът е не само лесен, но и сигурен – средствата се съхраняват при доверени попечители.

 

Emil Urmanshin, генерален директор „Криптовалута“ в Revolut, казва: „Миналата година Revolut отбеляза няколко важни основни етапа: удвоихме броя на токените, достъпни за търгуване в приложението Revolut до 100 и стартирахме много нови продукти като Learn & Earn, който позволява на потребителите да печелят награди в криптовалута след завършване на уроци, свързани с различни криптотеми, „Плащане с криптовалута“, който позволява на потребителите за заплащат ежедневните си покупки със своя криптобаланс, и търговия с криптовалута за бизнес клиенти. Нашата международна експанзия продължи със стартирането на нашия криптопродукт в Сингапур, както и с получаването на оторизации за криптовалута от регулаторните органи в Обединеното кралство, Испания и Кипър.

През 2023 г. амбицията на Revolut е да удвои усилията си от 2022 г. с още повече продукти и международна експанзия. В допълнение към непрестанните подобрения на съществуващите криптопродукти, тази година желаем да предоставим на потребителите възможността да извършват повече дейности със своите криптовалути – като тегления и депозити, както и печелене на лихва от криптовалути със Стейкинг. Стейкинг е първата голяма стъпка в нашата програма за 2023 г. и сме ентусиазирани да помогнем на потребителите да изпратят криптовалутата си на работа и да печелят възвръщаемост от баланса си в Revolut.“

 

Стейкинг (или доказателство за залог) е форма на участие в мрежата, тъй като извършващите стейкинг участници са основна част от механизма, който осигурява блокчейните и им позволява да оперират. Докато стейкват, потребителите поддържат мрежата както чрез „копаене“ и участниците са възнаграждавани за осигуряване на блокчейна.

 

Revolut Ltd е дружество, създадено в Обединеното кралство, което предлага широка гама от финансови продукти чрез финансовото си суперприложение, като криптовалутите са функция с нарастваща популярност. Съществуват няколко начина за покупка и продажба на криптовалути в Revolut. Клиентите могат да настроят лимитирана или стоп поръчка, за да не е необходимо постоянно да следят пазара, или могат да използват функцията за периодична покупка за усредняване на волатилността. Клиентите могат също така да закръглят рестото си в криптовалута по техен избор от списъка с близо 100 криптовалути. През 2022 г. броят на криптовалутите, достъпни за клиентите в Revolut, се увеличи 9 пъти в сравнение с началото на 2021 г.

 

Като част от нашата цел да бъдем най-сигурното място за търговия, употреба и обучение относно криптовалутите, Revolut редовно уведомява клиентите, че криптотокените са волатилни активи и цените им могат бързо да се променят. Revolut вярва в широкия достъп до криптовалутите, но също така приема, че е възможно да не са подходящи за всеки. Компанията окуражава клиентите си предварително да проучват различните криптовалути, както и рисковете и възможностите, свързани с тях, преди да купуват или продават. Клиентите би трябвало да прегледат независими източници и да се осведомят за разликата между токените, както и да вземат под внимание личните си обстоятелства, когато купуват или продават криптовалути. Криптовалутите не са регулирани. Средствата не са защитени и тяхната цена е изключително волатилна. Възможно е да се дължи данък върху печалбата.


[1] Наградата ще варира според валутата и може да се променя във времето.

[2] ГПД (годишна процентна доходност) се отнася до възвръщаемостта на инвестицията, като се взема в предвид сложна лихва, за разлика от простата лихва, която представлява само лихвата, спечелена върху първоначалния залог.

Вашият коментар