• „Кралят на футбола“ увековечен в знак на почит към наследството на Пеле и влиянието му върху красивата игра

• Warner Bros. Discovery, ще разкаже историята на възхода на Пеле от улиците на Сао Пауло до глобална спортна икона, излъчвайки кратък документален филм

• Премиерата на филма по канала Eurosport и платформите на Warner Bros. Discovery e тази сряда, 4 януари в Европа, Азия и Индийския субконтинент. У нас ще се излъчи в 22:00 часа.

 

В почит на  магията и величието на Пеле, един от най-великите играчи в този спорт и с поглед към наследството оставено от „краля на футбола“, бразилския голмайстор за всички времена, Warner Bros. Discovery пуска кратък документален филм в телевизионните и стрийминг платформата Discovery+.  В България ”Пеле: Да живее кралят” ще може да бъде гледан тази вечер по Eurosport от 22:00 часа.

Warner Bros. Discovery ще предостави 24-минутен документален филм и в последствие десет късометражни филма, продуцирани от Inverleige, на възможно най-широка аудитория от зрители на 50 пазара в Европа в допълнение към териториите на азиатския и индийския субконтинент, където телевизионният канал Eurosport е достъпен.

Съдържанието ще бъде достъпно в пълния пакет от спортни канали и платформи за стрийминг на Warner Bros. Discovery, включително Discovery+*, Eurosport и приложението Eurosport, както и за зрителите на BT Sport в Обединеното кралство. Премиерата на почитта ще бъде излъчена по Eurosport 1 в сряда, 4 януари, от 20:00 GMT (22:00 часа българско време).

Едсон Арантес до Насименто или просто Пеле е смятан за най-великият футболист на всички времена, при това тръгнал от улиците на Сао Пауло в Бразилия. Той е единственият играч, който е печелил три Световни първенства на ФИФА, като за първото той е едва 17 години и става най-младият играч, отбелязал хеттрик на Световно първенство, преди да допринесе с още два гола на финала през 1958 г. в Швеция. Неговият резултат от голове за Бразилия (77) остава рекорд, а общият му резултат от 1283 гола в 1367 мача, включително приятелски и демонстративни мачове, подчертава неговата наистина глобална слава и статус на най-успешния и популярен играч на своето поколение.

След като постави рекорди за спечелване на титли и отбелязани голове за Сантос в Бразилия, Пеле разчупи нови граници, като пренесе красивата игра в САЩ, когато се присъедини към New York Cosmos през 1975 г., за да даде началото на нова северноамериканска футболна революция. След като се пенсионира, той продължи да прокарва пътеки за спорта и беше обявен за Спортист на века на Международния олимпийски комитет и за Играч на века на ФИФА, както и имаше значителна благотворителна дейност в ролята си на посланик на ЮНЕСКО за ООН.

Вашият коментар