Време е да гледаме напред, тъй като предстои още един ваканционен период след по-малко от четири седмици- зимните ваканции през 2022 г. През повечето седмици в годината петъците са най-натоварените дни за летене, а вторниците са най-малко натоварените. Но по време на празниците тази тенденция не е непременно вярна.

През повечето години, седмиците след месец октомври са най-натоварените за пътуване според изследване на airtickets.bg. Два дни преди Коледа и два дни след Нова Година също привличат големи тълпи на летищата.

Имайте предвид, че един от най-натоварените дни за пътуване в годината, 23 декември – денят преди Бъдни вечер – тази година се пада в петък. Петък, както си спомняте, обикновено е най-натовареният ден за пътуване през дадена седмица. 23 декември не е официален празник, но много туристи могат да заминат на този ден.

Пътуването на самия празник често е най-добрият начин да избегнете тълпите. Хванете първия полет за деня и може да пристигнете навреме за вечерните празненства. Хващането на ранни полети също се счита за добра практика за намаляване на шансовете ви за закъснение на полета. През първите осем месеца на 2022 г. 7,3% от полетите са били забавени поради пристигане на друг самолет. Добре е да знаете, че пътуващите могат да спестят средно 15%, като заминат през първата половина на седмицата вместо в четвъртък или петък преди Коледа тази година.

Бихме искали да ви дадем едно съвет: Вторият най-добър момент да резервирате полетите си е сега – защото най-лошият момент да ги резервирате е да изчакате до последния момент. Ако все още не сте резервирали тези полети и наистина се надявате да пътувате през зимните празници, опитайте се да ги резервирате сега.

Вашият коментар